Björnjakten är redan över på flera håll i landet. Foto: Lars-Henrik Andersson

Björnjakten avslutad i flera områden

En jaktdag plus ett par timmar. Så kort tid tog det att fälla 55 björnar i ett jaktområde i Gävleborgs län. Björnjakten är även avlyst i del av Dalarna samt hela Värmlands län.

I vanlig ordning avslutades licensjakten på björn blixtrande snabbt i Gävleborgs mest björntäta del, det västra området. Tidigt på söndagsmorgonen hade samtliga 55 tilldelade björnar fälls i området och jakten är därmed avlyst.

Även i grannområdet på den andra sidan länsgränsen, Dalarnas östra jaktområde, avslutades björnjakten på söndagsmorgonen. Detta efter att samtliga 28 björnar på tilldelningen fällts.

Många björnar fällda – jägare attackerad och skadad

Jägareförbundet Dalarnas ordförande Ulf Berg är kritisk till länsstyrelsens tilldelning.

”Ja då var björnjakten avblåst i område 2 och det måste skett överskjutning om det skjutits 40 och återstår 13 när tilldelningen är 48. Det visar med all önskvärd tydlighet att björnstammen har betydligt fler björnar än vad förvaltningsmålet anger.

Länsstyrelsen Dalarna måste lära av sina kollegor i norr samt börja lite på oss jägare. Vi borde ha samma mål. Dalarnas Jägareförbund driver på för att björnstammen ska förvaltas enligt fastställda mål, inget annat! Ser fram mot när statens organ gör detsamma”, skriver Ulf Berg i ett inlägg som delats av Jägareförbundet Dalarna på Facebook.

Nu jagar vi björn – se bilder från licensjakten

Även i Värmland har årets licensjakt på björn avslutats. Detta efter att de tre tilldelade björnarna fällts.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev