Jägareförbundets årsstämma har beslutat att höja medlemsavgiften till nästa jaktår.

Jägareförbundets årsstämma har beslutat att höja medlemsavgiften till nästa jaktår. Foto: Martin Källberg

Beslut om höjd medlemsavgift

Premium

Förra året beslutade Jägareförbundets årsstämma att höja medlemsavgiften 2020. När pandemin slog till drogs höjningen tillbaka. På årets stämma togs ett nytt beslut om höjd medlemsavgift.

Svenska Jägareförbundets årsstämma är på grund av pandemin uppdelad i tre digitala möten. På den avslutande delen som genomförs under torsdag–fredag med presidiet sittande på Öster Malma, ska delegaterna via videolänk bland annat välja styrelse och behandla motionerna.

 

Första punkt

Som en av de första punkterna på dagordningen beslutade man om en höjning av medlemsavgiften till nästa jaktår.

Det innebär att ett ordinarie medlemskap med tidning kommer att kosta 650 kronor, medlem utan Svensk Jakt får betala 375 kronor. För ungdomar blir avgiften oförändrad, 300 kronor med Svensk Jakt.

Höjningen föregicks av diskussion. Jägareförbundet Dalarnas ordförande Ulf Berg yrkade på avslag, och han fick medhåll av länsföreningarna i Värmland och Jönköpings län.

– Pandemin har inte avklingat. Det är en dipp i ekonomin med hög arbetslöshet. Från Dalarna tycker vi det är fel att höja nu. Dessutom har vi i förbundet en positiv trend med fler medlemmar, sa Ulf Berg.

 

För och emot

Mot detta argumenterade bland andra KG Abrahamsson från Västerbotten.

– Vi tycker att markeringen som gjordes inför det här verksamhetsåret är tillräcklig. I Västerbotten är vi av uppfattningen att de 8–9 miljoner kronor som avgiftshöjningen innebär behövs för att stärka Jägareförbundets verksamhet, sa han.

Minus 2,9 miljoner för Jägareförbundet 2019

Vid den digitala handuppräckningen som följde blev det en klar majoritet för en höjning av medlemsavgiften.

Motiveringen till att förbundet behöver höja medlemsavgiften är bland annat att avgiften varit oförändrad sedan 2012. Under åren som gått sedan dess har kostnaderna däremot ökat Löneökningarna i samhället har uppgått till 2,4 procent per år, och den allmänna prisutvecklingen till 4,5 procent.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev