Gustav Leonhardt är själv jägare och jagar gärna vildsvin. Foto: Privat & Marie Gadolin

Årets kock tipsade skolkök om vildsvin som råvara

Inför årets vildsvinshelg i Norduppland hölls en digital utbildning för kostpersonalen i Tierp-, Älvkarleby- samt Östhammars kommuner. Deltog gjorde Gustav Leonhardt, Årets kock 2021

Detta ingår som en del det samarbetsprojekt som Jägareförbundet i Uppsala län samt berörda kretsar har med de tre kommunerna om vildsvin.
Det är andra året som detta projekt arrangeras. I år var det under höstlovveckan möjligt för kostpersonalen att få mer information om vildsvinet samt tips från Gustav Leonhardt om tillagning av vildsvin.

Kebabinspirerat vildsvin på grillen

Inledningsvis var det Lars Björk som informerade om vildsvinet som art. Därefter tog Gustav Leonhardt vid. Gustav är själv jägare och jagar gärna vildsvin. Efter tävlingen Årets kock 2021 fick han frågan om favoritråvara och då var det vildsvin, så vad passar bättre än han får inspirera kostpersonalen om tillagning av vildsvin?

Gör julskinkan av vildsvin

Det var allt från vilka detaljer som är lämpliga till kryddor och temperaturer han tipsade om.

Gustav Leonhardt tycker det är ett bra initiativ att jägarna bidrar till det offentliga köket och att han får vara en del av projektet.

 

Lars Björk

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev