Jägareförbundets foodtruck serverade mat från vildsvin. Foto: Lars Björk & Mostphotos

Lyckad vildsvinshelg när kommuner och Jägareförbundet samarbetade

En gemensam satsning på vildsvin har genomförts i Älvkarleby-, Tierp- och Östhammars kommuner tillsammans med Jägareförbundet Uppsala läns jaktvårdskretsar. De jägare som ville fick lämna i vildsvin till kommunerna för att användas i skola och äldreomsorgen via Strömsbergs slakteri.

Det var cirka 600 jägare som var ute och jagade under helgen och de fällde ungefär 150 vildsvin. Totalt skänktes 57 vildsvin till kommunerna via Strömsbergs slakteri. Det togs givetvis prover på samtliga fällda vildsvin. Av dessa var det tre som hade så höga bequerelhalter att de tvingades kasseras.

 

Gratis mat

Det har varit mycket planerande med Jägareförbundet och kommunerna. På fredagen var Jägareförbundets foodtruck på plats i Tierp på Fredners torg och delade ut gratis hamburgare och korv gjord på vildsvin. Det var många som kom under de två timmar den stod där och drygt 100 hamburgare och nästan lika många korvar delades ut. Många frågade om de kunde köpa med sig hem också, vilket visade att de uppskattade produkterna.

 

Lotteri

Inför jakten hade Jägareförbundet ordnat med ett lotteri av de jägare som i förhand hade anmält sig till att delta på jakt i dessa kommuner. Jägareförbundet hade fått till ett bra prisbord med drygt 30 priser.
Ett stort tack till våra samarbetspartners.

 

Lars Björk

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev