onsdag 27 oktober

Premium

Publicerad 4 april 2021 - 09:00

Drömmer du om att bygga en egen jaktbil? I Svensk Jakts Redskapsbod ger Christian Larsson inspiration till hur du kan bygga.

Christian byggde sin egen jaktbil: ”Jag är mycket nöjd med helheten”

Premium

En jaktbil som du kan laga mat och sova i under en veckas tid. Det var målet när Christian Larsson startade sitt jaktbilsbygge förra våren. Drygt 1.000 arbetstimmar senare stod bilen klar.
– Det var mitt coronaprojekt som räddade mig från tristess, säger en nöjd Christian Larsson.
Här kan du se en längre film på hur han byggde sin bil.

Bygg din egen jaktfilm – se filmen här.

 

Tankarna på att bygga en egen jaktbil började med varg. Det finns tyvärr väldigt gott om varg på jaktmarkerna i södra Hälsingland och det får negativa konsekvenser för löshundsjakten.

– Jag jagar i princip bara fågel med trädskällare. Det finns jaktmarker här och var i den norra delen av landet och jag ville bli mera mobil, att bara kunna hoppa in i bilen och ha boendet och köket med mig, förklarar Christian Larsson.

 

För ospontan

Han har tidigare testat det här med husbil, men den kändes för stor och ospontan.

– Jag ville ha en fyrhjulsdriven bil som är anpassad för att åka dåliga skogsbilvägar. Och att det dessutom ska vara en renodlad jaktbil som jag använder när jag jagar.

Mats har en rullande jaktcamp

Valet av bil slutade med en Volkswagen Transporter som gått 20.000 mil.

– Jag hade en budget på 100.000 och att hälften av kostnaden skulle läggas på bilen.

 

Jaktbilens stora markis gör att du kan sitta under tak och mysa. Foto: Christian Larsson

En verkstad anlitades för att höja bilen så markfrigången blir bättre. Sedan startade Christian ett mycket omfattande arbete som skulle visa sig ta drygt 1.000 timmar i anspråk. I sitt byggande har han till stor del inspirerats och lärt sig utifrån engelska och amerikanska filmer på Youtube.

– Det som tog längst tid, och som absolut är det mest onödiga, är arbetet med att måla insidan på dörrarna. Det tog många timmar, men för mig är det en viktig detalj.

 

Målning av insidan på dörrarna.

Andra tidsödande delar i bygget var eldragningen och byggandet av inredningen.

– Allt i bilen är runt så det blev till att pröva sig fram, men till sist blev det bra. Och jag har byggt så att hela inredningen går att ta ut på mindre än en timme utifall jag vill ändra något.

 

Jaktbilens inredning.

Jaktbilen är utrustad med solcell, säng och kök. Dessutom har den en stor markis och naturligtvis stolar och bord.

– Jag är mycket nöjd med helheten. Bilen fungerar som jag har tänkt mig och den ser bra ut, jag är estet och det är viktigt för mig.

Och han kan mycket väl tänka sig att bygga ytterligare en jaktbil.

– Jag är inte avskräckt på något sätt och jag har lärt mig sjukt mycket under byggandet av den här bilen. Jag kommer nog att göra en till vad det lider, säger Christian Larsson.

 

En riktig jaktbil kan du använda året om. Foto: Christian Larsson

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar

Vapen till salu på Annonstorget

#Svenskjakt

Jaktminnen 2021
Tidig morgon (210914), lite väl tidigt men den vackra soluppgång gör att man piggnar i.

#härjedalen #höst #älgjakt #älgjakt2021 #jakt #jaktsäsong #jaktäventyr #jaktupplevelser #jaktlycka #jaktbilder #jaktfoton #svenskjakt #soluppgång #canoncamera #fotografering #autumn #moosehunting #moosehunting2021 #hunting #huntingseason #huntingexperience #huntingphotos #huntingimages #sunrise #sunup #photographing
...

Jaktminnen 2021
Idag (210925) var det en annan av mina kusiner som var lyckosam i älgskogen.

#härjedalen #höst #älgjakt #älgjakt2021 #jakt #jaktsäsong #jaktäventyr #jaktupplevelser #jaktfoto #jaktbilder #svenskjakt #canoncamera #fotografering #autumn #moosehunting #moosehunting2021 #hunting #huntingseason #huntingexperience #huntingphoto #huntingimages #photographing magnus.mattsson87
...

Jaktminnen 2021.
Ingen älg för kusin denna dag...men man kan ju inte lyckas jämt.

#härjedalen #höst #älgjakt #älgjakt2021 #jakt #jaktsäsong #jaktäventyr #jaktupplevelser #jaktlycka #jaktfoto #svenskjakt #canoncamera #fotografering #autumn #moosehunting #moosehunting2021 #huntingseason #hunting #huntingexperience #huntingphoto #huntingimages #photographing hunnilatimmerhus
...

Jagtminnen 2021.
Jaktdagen lider mot sitt slut (211008). Hundföraren har gjort klart sina såter. Inga älgar.

#härjedalen #höst #älgjakt #älgjakt2021 #jakt #jaktsäsong #jaktäventyr #jaktupplevelser #jaktfoto #svenskjakt #jaktmedhund #canoncamera #fotografering #jaktbilder #autumn #moosehunting #moosehunting2021 #huntingseason #hunting #huntingexperience #huntingphoto #huntingimages #photographing #huntingwithdogs
...

En ny drevjaktsbössa är på ingång till Sverige!! 🐗🐗 En helt ny rakrepeter med tysk kvalité, utvecklad och producerad i den klassiska vapentillverkarstaden Suhl. 🤩🤩🤩

Kikar du efter nytt? Är precision, ett högklassigt säkringssystem och oömt utförande viktigt? Känner du att du inte vill spendera hela månadslönen?

I så fall ska du hålla utkik på våra sociala kanaler och webbsida i slutet av veckan så vi presentera nytillskottet Haenel Jaeger NXT! 🔥🔥🔥
.
.
#haeneljaegernxt #jaegernxt #drevjakt #rakrepeter #jaktvapen #älgstudsare #straightpull #straightpullrifle #jakt #svenskjakt
...

Jaktmarker på Annonstorget

Jägartips
Tipsen du inte kan vara utan
Lindroth testar vapen
Ulf Lindroth testar och tipsar
Tolv myter
Om vildsvin och vildsvinsjakt
Läsarnas jakter
Läs om läsarnas jaktlycka

Samtidigt på JaktPlay