söndag 14 april

Opinion

Debatt: ”Varför svarar inte Miljöpartiet?”

Magnus Eriksson har skrivit en debattartikel där han välmotiverat undrar varför Miljöpartiet är så negativa till jakt och jägare.
Varför svarar inte någon från Miljöpartiet på hans fråga?

Det kan hända att Magnus Erikssons fråga är något tillspetsad och att hata är ett för starkt ord. Men vi är många som inte förstår varför det som till för 10– 15 år sedan presenterades som förebilden för vilt- och naturvård i inte bara Europa men även globalt, nu av Miljöpartiet och diverse naturvårdsorganisationer påstås vara ett hot mot vår gemensamma framtid.
Vad är det för kunskap eller forskning som denna elit sitter på som visar att omtanken om naturen står i omvänd proportion till närheten till, och beroendet av, naturen?
Hur kommer det sig att ett parti som kallar sig Miljöpartiet hittar över 250.000 av sina totalt drygt 400.000 väljare i senaste valet i tätorterna? Studerar man talen lite noggrannare ser man också att de flesta av dessa finns i tätorternas mest centrala delar.
Betyder det att de som bor längst ifrån den natur vi alla önskar skydda långsiktigt vet bäst hur man gör det? Eller är det så enkelt att det beror det på att de inte själva behöver bli berörda?

Svagt stöd i glesbygd
Hur kommer det sig att ett parti som säger sig värna om glesbygd och natur bara har ett stöd av 2,8 procent av den svenska väljarkåren i Sveriges glesbygdskommuner och bara klarar riksdagsspärren i en av dem?
Betyder det att de som bor och verkar i den svenska naturen inte förstår sitt eget bästa?
Stefan Löfven, idag ledare för ett av de partier som genom åren varit med och byggt upp den svenska modellen, är beredd att ta in detta Miljöparti i värmen för att själv kunna njuta maktens sötma de nästa fyra åren.
Jag hoppas för den svenska naturens skull att han håller de löften han och hans representanter gett i valrörelsen.
Jag hoppas han inser att det som tagit generationer att bygga upp lätt kan raseras inom så kort tid som en ynka mandatperiod.

Offras naturen?
Hur blir det, Stefan Löfven?
Kommer du, nu när Alliansen så generöst genom att under åtta år inte ens klara att genomföra av riksdagen tagna beslut erbjuder dig, att bygga vidare på den modell som gett oss Europas finaste natur, eller kommer du att offra den till en liten egenutnämnd miljöelit på maktens och kompromissernas altare?
Du behöver inte svara här. Vi vet alla svaret nästa gång vi ska rösta till riksdagen.
Mats S Johansson

Delta i debatten!

Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till:
debatt@svenskjakt.se
Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.
Du kan också använda dig av #jaktpol på twitter.

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.