Många tunga remissinstanser ger stöd för förslaget om bågjakt.

Den svenska jägarkåren skulle vara en större kraft i samhället om alla drog åt samma håll, och inte kritiserade varierande jaktformer, skriver debattören. Foto: Anders Gejer

Debatt: ”Tyckande baserat på okunskap”

Bågjakten är en förvånansvärt het potatis. Den svenska jägarkåren skulle vara en större kraft i samhället om alla drog åt samma håll, och inte kritiserade varierande jaktformer.

De som kritiserar jakt behöver inte lyfta ett finger. Det sköter vi riktigt bra själva.
När jag läser inlägget ”Bevare oss Bågjakt” blir jag ledsen och funderar på varför folk har en så stark åsikt om något som de helt saknar kunskap kring?

Etik och moral

Jag tränar cirka tre gånger i veckan med pilbåge och anser mig något bättre skytt än genomsnittsjägaren med kulvapen. Ledorden inom jakten är etik och moral – oavsett jaktform, vapen eller projektil.
Bågjakt borde vara betydligt mer intressant i dag, om man tittar på hur effektivt och miljövänligt det är. Såväl ljudmässigt i närhet av urbana miljöer och med hänsyn till miljöbelastning är det ju i princip noll utsläpp. Hur minimalt det stör det vilda torde också vara av intresse.

Okunskap förstör

Jag är aktiv jägare sedan 40 år och bekymrad över jaktens framtid när man läser inlägg där jägare ventilerar sin rena okunskap, bara för att de inte har en relation till den jaktformen eller vapentypen.
Det fina med vårt land är att man kan välja själv hur och vad man vill jaga. Förstör inte detta med en massa tyckande baserat på okunskap.

 

Mats Öberg

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.