fredag 14 juni

Opinion

På Skedhult finns idag Jägareförbundets personal i Jönköpings län. Debattören kritiserar Jägareförbundets beslut att flytta personalen till Hulukvarn i Jönköping. Foto: Jan Henricson

Debatt: ”Svenska Jägareförbundet överger Skedhult”

Svenska Jägareförbundet ska flytta sin personal från Skedhult till Jönköping. Det skulle vara klädsamt om förbundsstyrelse gav sin syn på lämpligheten att flytta personal från den egna länsorganisationens jakt- och viltvårdscenrum Skedhult till Hulukvarn arena, och därmed liera sig med en av landets vapenhandlare.

Skedhult är sedan många år ett begrepp bland jägare i Jönköpings län. Här finns lokaler för sammankomster och utställningar, ett unikt jaktmuseum och en jaktmark på 800 hektar för utbildning, instruktion och exkursioner. Skedhult har varit arbetsplats för konsulenter och administratörer sedan 1973.

Nu har den tillförordnade generalsekreteraren och regionchefen för Svenska Jägareförbundet syd beslutat att förbundets länspersonal för Jönköping flyttas till Hulukvarn arena i Jönköping, till samma byggnadskomplex som vapenkedjan Jaktia finns.

 

Stark verksamhet

Enligt Jägareförbundet Jönköpings läns ordförande Gunnar Lindblad har inte länsförbundets styrelse haft möjlighet att diskutera eller yttra sig i frågan.

Vad vi vet har länets lokala organisationer inte heller fått möjlighet att ge sina synpunkter på omlokaliseringen.

Jönköpings län har landets tätaste bestånd av jaktskyttebanor som alla drivs ideellt. Därutöver har vi jaktvårdskretsarna. Den jaktliga föreningsverksamheten i Jönköpings län är stark.

 

Rykten kan undanröjas

För att undanröja ryktet om en sjaskig kupp som föregåtts av konspiration i lönndom, skulle det vara klädsamt om förbundsstyrelsen gav sin syn på lämpligheten att flytta personal från den egna länsorganisationens jakt- och viltvårdscenrum Skedhult till Hulukvarn arena, och därmed liera sig med en av landets vapenhandlare.

Jag undrar vad vi ska ha Jägareförbundets föreningsdemokratiska struktur till när förbundsstyrelsen så flagrant struntar i den.

 

Evert Frisk

Skedhultsgruppen

 

Svar direkt från Svenska Jägareförbundet:

Peter Eriksson, Svenska Jägareförbundets ordförande.

I en organisation av Svenska Jägareförbundets storlek är det viktigt att roller och ansvar är tydliga. Förbundsstyrelsen och generalsekreteraren har därför en ansvarsfördelning där alla frågor som rör personalen hanteras av generalsekreteraren. Dock ska styrelsen informeras om frågor av större betydelse.

Avseende de kontorsplatser som personalorganisationen har hyrt av Jägareförbundet Jönköpings län på Skedhult, som länsföreningen i sin tur hyr av Eksjö kommun, har förbundsstyrelsen fått information av tf generalsekreterare. Vi har inte funnit någon anledning att ifrågasätta de skäl och motiv som angetts för att skapa en modern arbetsplats med bättre läge utifrån personalens arbetssituation.

 

Peter Eriksson

Förbundsordförande

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.