måndag 20 maj

Opinion

Det är anmärkningsvärt att länsstyrelsen slentrianmässigt avlyser småviltjakten istället för att bereda jägare tillgång till naturen och jakten, anser skribenten.

Det är anmärkningsvärt att länsstyrelsen slentrianmässigt avlyser småviltjakten istället för att bereda jägare tillgång till naturen och jakten, anser skribenten. Foto: Kjell-Erik Moseid

Debatt: ”Inte en människa, tre skott och två renar”

Under några dagars jakt på fjället har jag inte sett en annan människa, hört tre skott i fjärran och de enda renar som syntes till var en vaja med kalv.

Jag håller med Olle Olsson som i krönikan Det finns alltid ett skäl att avlysa ripjakt kritiserar länsstyrelsen Jämtlands avlysningar av fjällområden. Jag har precis kommit hem från samma område som han skriver om, och inte träffat en själ, hört kanske tre skott på långt håll och sett en vaja med kalv.

Det är anmärkningsvärt att länsstyrelsen slentrianmässigt avlyser marken istället för att bereda jägare tillgång till naturen och jakten.

Jag har spenderat många tusenlappar på övernattning, inköp av mat, restaurangbesök samt avgift för jakten med 500 kronor per dag, vilket är dubbelt upp mot andra områden.

Jag har också tvingats gå igenom en lång och omständlig byråkratisk process för att över huvud taget kunna delta.

Jag efterlyser justa beslut från länsstyrelsen som bygger på sakförhållande och inte krystade påståenden från rennäringen.

 

Horst Paulmann

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.