fredag 29 mars

Opinion

Debatt: ”Heder åt Svenska Jägareförbundet”

Så verkar det äntligen som att förvaltningen av vargarna i Sverige får komma igång efter ett antal sorger och besvär. Det måste kännas bra för dem som berörs av den snabbt och utan kontroll växande vargstammen.
Kanske kan acceptansen för våra rovdjur öka något då de nu får förvaltas som annat vilt.

Detta hade troligen inte varit möjligt utan Svenska Jägareförbundets agerande i frågan. Man har med sin mycket kunniga personal sakligt bemött alla tokigheter som vargkramare och betongnaturister kommit med, och till sist gav detta resultat! Även vargstammen ska nu alltså förvaltas med jakt!
Svenska Jägareförbundet har stått på barrikaderna för ett bevarande av de svenska jakttraditionerna och för att människor med jaktintresse därmed ska kunna bo kvar på landsbygden och där utöva jakt i olika former.
Även då jaktmotståndare ifrågasatte jakten med löshundar stod Svenska Jägareförbundet upp och tog striden för att denna urgamla och många gånger viktiga jaktform skulle få bli kvar.

Ställer upp för jaktens värden
Det känns skönt att som medlem ha detta stöd för att kunna fortsätta med mitt stora intresse jakten, och att det finns ett förbund som ställer upp för jaktens värden i vått och torrt.
Man undrar ju hur jakten som helhet sett ut i Sverige om inte Svenska Jägareförbundet stått upp mot alla försök att omintetgöra för alla med jaktintresse!
Ett starkt Svenska Jägareförbundet är mycket viktigt för alla som jagar eller har ett naturintresse, vilket alltså har visat sig åter igen! Omkring 150.000 svenska jägare har redan insett detta och är medlemmar, men det finns plats för ytterligare medlemmar vilket skulle stärka förbundet ytterligare i sin kamp för ett jaktvänligt Sverige. Det kan tyckas märkligt att det fortfarande finns jägare som inte är medlemmar i ”Sveriges största jaktlag”!

Känns tryggt
Ett STORT TACK till alla Er inom Svenska Jägareförbundet som driver på i olika frågor, och nu senast nått sådan framgång när det gäller förvaltningen av vargen. Ett fantastiskt arbete Ni utför och har utfört som kräver all respekt från oss medlemmar, och även från övriga med jaktintresse i Sverige!
Tyvärr är nog inte ”striden vunnen” utan det kommer hela tiden nya utmaningar i framtiden där betongnaturister och rovdjursfanatiker kommer att ifrågasätta jakten på olika sätt.
Då känns det tryggt att ha stöd av ett stort och starkt Svenska Jägareförbundet!

Johnny Anderson
Medlem sedan länge

Delta i debatten!

Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till:
debatt@svenskjakt.se
Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.
Du kan också använda dig av #jaktpol eller #detärnognu på Twitter.

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.