tisdag 21 maj

Opinion

Det är hög tid att tala klarspråk och ställa krav på politiker för att få en förändrad rovdjursförvaltning, anser skribenten. Foto: Md Rasel Islam / Mostphotos

Debatt: ”Tala klarspråk om rovdjuren”

Ska vi ha en chans att komma till rätta med problemen rovdjuren orsakar är det hög tid att tala klarspråk. Det kräver att ord som nog och bör omgående ersätts med ska och måste.

Jag efterlyser ansvarstagande och åtgärder från samtliga jakt- och lantbruksorganisationer, och stöttning från civilsamhället. Det är också hög tid att det börjas talas klarspråk.

Det håller inte längre att uttala sig om vargen med vaga ord som ”avskjutningen bör öka och vi måste nog göra något åt problemet”.

 

Nio månader

Det kan inte vara meningen att vargar och björnar ska vandra fritt inne i bebyggelsen, så att innevånarna måste hålla sig inomhus längre perioder.

Nu har vi nio månader på oss att slå näven i bordet, och berätta för politikerna i riksdagen att vi som är direkt berörda fått nog av vargcirkusen.

 

En spade

De övriga tillkortakommanden som politikerna ställt Sverige inför är tillräckligt. Det räcker med att nämna elförsörjningen med skyhöga priser och den växande kriminaliteten.

Mitt råd är sluta hymla och försköna, för en spade blir alltid till sist en spade.

 

Jan Eriksson

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.