fredag 19 april

Opinion

Jaktvårdsgården Skedhult utanför Eksjö i Jönköpings län. Foto: Jan Henricson

Debatt: ”Stötande hantering av flytten från Skedhult”

Att flytta Jägareförbundets fältpersonal från Skedhult till Jönköping utan att remittera frågan till länsförbund, kretsar och andra jaktvårdsorganisationer är att strunta i föreningsdemokratin. Ser inte förbundsstyrelsen problemet med denna flytt?

Det absolut bästa och mest ändamålsenliga tjänstestället för Jägareförbundets fältpersonal i Jönköpings län och södra Sverige är jaktvårdsgården Skedhult.

Ingen annan plats i den här delen av landet är mer lämplig. Denna uppfattning kommer jag att ha tills jag blir övertygad om något annat.

Att det skulle vara bättre arbetsförutsättningar för fältpersonalen i Jönköping ser jag som obegripligt.

”Svenska Jägareförbundet överger Skedhult”

Ett tydligt problem

De motiv som framförts är tunna och kan uppfattas som svepskäl för andra motiv, vilka de nu kan vara.

Dessutom är det konstigt att inte förbundsstyrelsen agerar i frågan, vilket blir tydligt i svaret på min debattartikel Svenska Jägareförbundet överger Skedhult.

Ser inte förbundsstyrelsen ett problem i att Jägareförbundet så tydligt lierar sig med en av landets vapenhandlare, vilket blir följden av att förbundet etablerar sig i samma byggnadskomplex?

 

Struntar i länet

Den aktuella förändringen är genomgripande för länets alla jaktvårdsorganisationer. Alla jag talar med ser det som stötande att förbundsstyrelsen så flagrant struntar i Jägareförbundets föreningsdemokratiska struktur.

Jag vill ha svar på frågan varför förbundsstyrelsen eller delegerad valde att inte remittera frågan till länsförbund, kretsar och alla andra jaktvårdsorganisationer i Jönköpings län innan beslut togs.

 

Behov av översyn

Arrogansen skadar förtroendet för förbundsstyrelsen och tilltaget visar ett behov av en översyn av hela tjänstemannaorganisationen.

Har verkligen fältpersonalen en optimal arbetsledning när det skiljer 20 till 30 mil mellan arbetsledning och medarbetare? Har jag skäl att misstänka att konsulenterna sitter ensamma någonstans och hittar på sina egna arbetsuppgifter?

Jag har ett genuint intresse av att ta del av förbundsstyrelsens styrdokument som reglerar delegationsordningen för tjänstemännen.

 

Fokus på medlemmar

Svenska Jägareförbundet förfogar över cirka 50 miljoner kronor plus medlemsavgifter. Jag kan tänka mig att omkring 80 procent går till personalkostnader.

Som medlem och jaktkortslösare vill jag att vi har en effektiv organisation där fokus ligger på medlemskontakt och medlemsservice.

 

Evert Frisk

Skedhultsgruppen

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.