Det räcker inte med ord, löften och voteringar – nu krävs det handling och en helt öppen dialog för medlemmarnas bästa, skriver Daniel Widman, vice ordförande i Jägareförbundet Norrbotten. Foto: Lars-Henrik Andersson

Debatt: ”Mitt Jägareförbund måste steppa upp för den svenska jakten”

Oavsett det rådande läget och individuella personers ageranden inom Jägareförbundet ser jag ingen annan väg framåt än att vi nu måste steppa upp. Vi måste agera bättre för att stå upp för den svenska jakten, skriver Daniel Widman, vice ordförande i Jägareförbundet Norrbotten.

Alla som känner mig vet att jag brinner för föreningsverksamhet, jag har varit engagerad i 35 år. Men oavsett roll, som medlem eller ordförande, har aldrig min roll eller person varit viktigare än föreningens syfte och mål.

Aldrig har jag heller tillåtit mitt intresse att tumma på respekten för andra personer eller deras åsikter.

Som aktiv medlem i Jägareförbundet sedan 23 år har jag fram till nu alltid kunnat stå upp för Jägareförbundets devis Stolt medlem och jägare.

Att känna stolthet är viktigt! Vi lär våra barn att vara stolta för allt de klarar av. Vi lär dem rätt och fel och att stå för sina fel och misstag. Och att be om ursäkt om de gjort någon annan illa!

 

Mitt och ditt förbund

Men efter den senaste utvecklingen inom mitt Jägareförbund, med interna stridigheter, smutskastning, ifrågasättanden och en årsstämma som lämnar mycket övrigt att önska känner jag mig djupt bekymrad.

Frågan jag ställer mig efter allt detta är hur många som nu känner sig stolta.

Vart är mitt Jägareförbund på väg?

Jo, jag säger mitt eftersom Jägareförbundet är till för och består av mig och övriga medlemmar. Det är medlemmarna som är Jägareförbundet!

Sedan har jag och flera med mig fått förtroendet att företräda medlemmarnas frågor och verka för att säkerställa vårt största intresse, jakten.

Det är ett förtroende med ett stort ansvar.

 

Vi måste steppa upp

I min roll som förtroendevald i Jägareförbundet Norrbotten känner jag mig stolt över det arbete vi gör, för de frågor vi påverkat och för hur vi företräder våra medlemmar och jakten på 25 procent av Sveriges yta.

Samtidigt grumlas känslan när jag möter frågor om vad som händer inom förbundet?

Varför ska jag stanna kvar som medlem?

Vad ligger egentligen bakom?

Oavsett vad jag tycker om det rådande läget och individuella personers ageranden ser jag ingen annan väg framåt än att vi nu måste steppa upp, vi måste agera bättre för att stå upp för den svenska jakten.

 

Lämna inte förbundet

Jag läser om medlemmar som funderar på att lämna Jägareförbundet efter den senaste tidens turbulens.

Gör inte det!

Det är ditt medlemskap som gör skillnad. Utan ditt medlemskap blir vi svagare i tider när vi behöver vara starkare.

För att vi ska nå framgång räcker det inte med ord, löften och voteringar.

Nu krävs det handling och en helt öppen dialog för medlemmarnas bästa.

Nu krävs respekt, lyhördhet och hårt arbete.

Målsättningen med ett starkt förbund är möjlig så länge vi arbetar tillsammans, men förutsätter att alla står bakom förbundets ledord: För viltets, jaktens och medlemmarnas bästa.

 

Vi kan påverka

Alla som vill bidra i mitt Jägareförbund är välkomna som medlemmar i Jägareförbundet Norrbotten, eller välja att stanna i sin nuvarande länsförening. Men engagera dig då aktivt och påverka hur vill att din länsförening ska agera.

Tillsammans kan vi påverka och växa nationellt, regionalt, lokalt och personligt så att målsättningen att tillvarata medlemmarnas intressen åter kommer i främsta fokus och att alla åter kan känna igen sig i devisen: Stolt medlem och jägare!

 

Daniel Widman

Vice ordförande Jägareförbundet Norrbotten

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.