Jakten ska bli tillgänglig – för alla

Den gångna veckan startade Jägareförbundet ett projekt för att underlätta för personer med nedsatt rörelseförmåga att komma ut i naturen och jaga. Projektet finansieras delvis med medel från Allmänna arvsfonden, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

 

Vi vill hjälpa de som lever med olika funktionsnedsättningar att komma ut i skog och mark för att jaga eller bara delta för att uppleva en jaktdag. Idag finns hjälpmedel och vi vill kunna erbjuda många fler en chans att delta i den gemenskap som jakt innebär, säger Rikard Södergren, som leder projektet på Svenska Jägareförbundet, i ett pressmeddelande.

Vi kommer arrangera jakter, utbilda jaktledare och informera de som är i målgruppen, tillägger Rikard Södergren, som själv jagat som rullstolsbunden i många år.

 

Möte med uppstart

I torsdags var det uppstart för projektet med projektet personal och representanter för de olika samarbetsorganisationerna: Neurologiskt Handikappades Riksförbund, Reumatikerförbundet, Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet, Intressegruppen för Assistansberättigade och Förbundet Unga Rörelsehindrade.

Under året ska projektet verka för att fler jaktmarker och skjutbanor i hela Sverige ska anpassas på ett sätt som ger ökad tillgänglighet. Personer med nedsatt rörelseförmåga kommer att erbjudas jakt- och naturupplevelser. Insatserna ska kompletteras med information och utbildning. Till projektet har Allmänna arvsfonden bidragit med 1,2 miljoner kronor.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev