onsdag 17 april

Jakt & prylar

Chapuis Rols Soft Touch. Foto: Ulf Lindroth

Webb-tv: Vi tittar närmare på en fransk rakrepeter

PremiumTV

Utbudet av rakrepetrar har växt snabbt på senare tid. Från den franska tillverkaren Chapuis kommer Rols, som kombinerar bekanta linjer med en del helt egna tekniska lösningar. Vi har tittat närmare på modellen Soft Touch.

Ulf Lindroth tittar närmare på Chapuis Rols Soft Touch.

 

Chapuis Rols Soft Touch är en lätt och välbalanserad rakrepeter med pipbytessystem och en greppvänlig syntetstock med raka och bra linjer. Vissa detaljer må påminna om en annan tillverkare, men de flesta tekniska lösningar är definitivt Chapuis egna.

Webb-tv: Rakrepeter från Savage

Spänntangenten opereras med en kort och ganska lätt rörelse och den kan spännas tyst. Den är helt enkelt bättre än vanligt. Däremot är trycket sämre, med ett litet släp och en allmänt svampig känsla. Användbart, men inte mer.

Magasinet tar fyra patroner i standardkalibrar eller tre i magnumkalibrar. Matningen krånglade tyvärr återkommande då det laddades med patroner med spetsiga kulor.

 

Drevjakter

Precisionen var godkänd, men inte enastående. Vapnet höll klövviltsprecision, men passar nog inte på toppjakt.

Beretta BRX1 – en studsare från grunden

Vapnet leder tankarna till drevjakter. Där skulle det passa utmärkt, förutsatt att patronerna fungerar i magasinet. Avtryckaren får gärna förbättras, men vapnet erbjuder bra balans, låg vikt, en rekylvänlig kolv, en utmärkt spänntangent, bra slutstycksgång och det håller träffläget efter demontering.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay