Vargvärnare frias för misstänkt hot mot politiker

Södertörns tingsrätt friar en kvinna i 50-årsåldern som misstänktes att via Facebook ha hotat en kvinnlig kommunpolitiker som skrivit till länsstyrelsen och önskat skyddsjakt på varg.

Kvinnan skrev ett inlägg på en Facebooksida som löd: ”Knacka på dörren så öppnar ulven! Skjut fort som attan!

Kommunpolitikern uppger att hon uppfattade inlägget som att hon eller någon i hennes familj skulle skadas och att hon var ”ulven”. Hon blev väldigt rädd och fruktade för sitt och hennes familjs liv.

Kvinnan som skrev inlägget uppger att hennes avsikt med inlägget var en helt annan. Tanken var istället hon skulle lägga in detta inlägg som en falsk vargobservation på Facebooksidan.

 

Olika tolkningar

Det finns enligt tingsrättens mening utrymme för att tolka inlägget på olika sätt. Tingsrätten menar att det inte genom ordalydelsen står klart att det är fråga om ett hot i den mening som avses i straffstadgandet avseende olaga hot. Mot bakgrund av detta och med hänsyn till att inga omständigheter i övrigt tyder på att det skulle röra sig om ett förtäckt eller dolt hot med brottslig gärning anser tingsrätten att kvinnan, genom att skriva ”Knacka på dörren så öppnar ulven! Skjut fort som attan!”, inte hotat med brottslig gärning.

Åtalet ogillas därför och kvinnan frias.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev