Laurens Hoedemaker, Holland, blir ny ordförande för FACE. Foto: Alexander Louvet

Ny ordförande för FACE utsedd

Svenske Torbjörn Larsson har avgått som ordförande i den europeiska jaktorganisationen FACE och nu har efterträdaren utsetts - Laurens Hoedemaker, veterinär, jägare och styrelseproffs från Holland.

Den europeiska jaktorganisationen FACE representerar totalt sju miljoner jägare i Europa. Torbjörn Larsson, tidigare ordförande för Svenska Jägareförbundet har innehaft ordföranderollen i organisation de senaste sex åren men nyligen avtackades han och en ny ordförande valdes.

Styrelseproffs

Posten gick till holländske veterinären Laurens Hoedemaker (54) som suttit i FACE styrelse i sedan 2015 och även varit vice ordförande. Laurens Hoedemaker har ett gediget CV och har bland annat suttit i flera styrelser inom jordbruks- och köttindustrin. Han har dessutom varit ordförande för det holländska jägarförbundet mellan 2014 och 2021.

I ett pressmeddelande från FACE anges att Laurens Hoedemaker har en en gedigen kunskap om organisationens arbetssätt och förväntas bidra med värdefull kompetens och driva organisationen framåt.

Förenade av gemensamt mål

Laurens Hoedemaker säger i ett uttalande att den europeiska jägarkåren förenas i sin mångfald.

Detta reflekteras i vårt gemensamma engagemang för jakt och förvaltning. Även om vi har många olika jaktkulturer och traditioner i Europa så är vi förenade i vår målsättning att bibehålla biodiversitet och i vårt arbete med en hållbar jakt för framtida generationer”.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Hoppa till verktygsfältet