Håkan Wirtén, idag generalsekreterare för Världsnaturfonden WWF, har utsetts till ny generaldirektör för SMHI.

Ny generaldirektör med rötterna i miljörörelsen

Regeringen har nyligen utsett ny generaldirektör för SMHI, och man väljer att utse en chef med förankring i miljörörelsen. I februari tillträder Håkan Wirtén, idag generalsekreterare i Världsnaturfonden WWF, sin nya tjänst.

Det är Altinget som skriver om utnämningen. Regeringen beslutade under veckan att Håkan Wirtén ska efterträda Rolf Brennerfelt som nyligen lämnade uppdraget som generaldirektör för SMHI, Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut.

 

Miljökämpe

Håkan Wirtén har varit Världsnaturfonden WWF:s generalsekreterare under tio år.

Kopplingen till miljörörelsen ser han som naturlig även i den nya tjänsten, även om det kan leda till intressekonflikter.

– Det innebär en förändring i rollen, men jag tror att jag kommer finna mig ganska snabbt i det. När perspektiven flyttas går det ganska fort. Men det gäller så klart att vara lite vaksam på sig själv, så att man gör rätt saker, säger Håkan Wirtén.

 

Bred kompetens

Han är utbildad jägmästare och har jobbat många år på Skogsstyrelsen innan han tog klivet till miljörörelsen. En bakgrund som Håkan Wirtén ser som berikande och en tillgång i den nya tjänsten.

– Under mina år på WWF har jag fått mycket erfarenhet från internationellt samarbete och miljöfrågor i stort, men ledarskapserfarenheten är nog min huvudkompetens, säger Håkan Wirtén.

Håkan Wirtén tillträder som generaldirektör på SMHI den 8 februari.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev