Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet

Inga åtgärder från ministern mot rovdjur på arbetsplatsen

Premium

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) kommer inte att vidta några åtgärder för att säkerställa en god arbetsmiljö för de som arbetar i skog och mark med ett högt rovdjurstryck. Det framgår i ett skriftlig svar från ministern.

Lars Beckman (M).

Det är riksdagsledamot Lars Beckman (M) som vi ha svar på om Eva Nordmark kommer att ta några initiativ för att säkerställa en god arbetsmiljö och minska riskerna för de medarbetare och småföretagare som rör sig i skog och mark med ett högt rovdjurstryck?

Rovdjur och arbetsmiljö en fråga för ministern

Men det kommer alltså inte ministern att göra. ”Det arbetsmiljöregelverk som behövs finns på plats”, skriver Eva Nordmark. Och tillägger att det är arbetsgivaren som har det yttersta ansvaret för arbetsmiljön.

 

”Fungera så bra som möjligt”

Arbetsmarknadsministern tillägger även i sitt svar att ”både människor och rovdjur ska kunna leva i Sverige. Därför är det viktigt att vi gör vad vi kan på alla plan för att det ska fungera så bra som möjligt. Vi måste ha en politik som värnar både människan och djuret”. Samt att ”det övergripande målet för rovdjurspolitiken är att varg och andra stora rovdjur ska ha gynnsam bevarandestatus samtidigt som tamdjurshållning inte påtagligt försvåras och socioekonomisk hänsyn ska tas.”

 

”Tecken på ett rikare djurliv”

Eva Nordmark (S) anser vidare att vargens återetablering i landet betyder ett rikare djurliv. ”För några decennier sedan var vargen utrotad i Sverige. Den har återhämtat sig och är i Sverige för att stanna. Återhämtningen är tecken på ett rikare djurliv men innebär också utmaningar för människor i berörda bygder”, skriver Eva Nordmark i sitt svar till Lars Beckman (M).

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev