Eva Nordmark (S) och Lars Beckman (M). Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet & Riksdagen

Rovdjur och arbetsmiljö en fråga för ministern

Avser arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) att ta några initiativ för att säkerställa en god arbetsmiljö och minska riskerna för de medarbetare och småföretagare som rör sig i skog och mark med ett högt rovdjurstryck? Det vill den riksdagspolitikern Lars Beckman (M) ha svar på genom en skriftlig fråga till ministern.

Lars Beckman påminner om att det finns en skyddslagstiftning för att medarbetare inte ska skada sig eller förolyckas på arbetet.

I Hälsingland finns det 70–90 vargar som rör sig på ett relativt begränsat område. Det här, menar Lars Beckman, har nu blivit en arbetsmiljöfråga såväl för anställda i företag som för egna företagare. Inte minst inom skogsbruket.

Ministern: Skyddsjakten på varg fungerar bra

”Här finns det uppenbarligen olika intressen och olika lagstiftningar som står emot varandra. Arbetsgivarens ansvar för en god arbetsmiljö och småföretagarens förmåga att göra en egen riskbedömning och skydda sig själv står mot rovdjurspolitiken och dess lagstiftning”, skriver Lars Beckman, som därför vill fråga arbetsmarknadsminister Eva Nordmark:

”Avser ministern att ta några initiativ för att säkerställa en god arbetsmiljö och minska riskerna för de medarbetare och småföretagare som rör sig i skog och mark med ett högt rovdjurstryck?”

Eva Nordmark ska besvara frågan senast den 22 januari.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev