Så kokar du mustig älgfärssoppa
En fantastiskt mustig soppa som det kan vara praktiskt att koka en stor sats av och frysa in i portionsformar som luncher. Perfekt att ta med i termos på jakt.
Ur boken Älgkött & Peran. Recept: Lennart Adamsson, Gimdalens södra jaktlag.
Mustig älgfärssoppa
400 g älgfärs
2 stora gula lökar
4 potatisar
2 röda paprikor
4 tärningar köttbuljong
12 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
2 tsk soja
2 krm cayennepeppar
3 vitlöksklyftor, pressade
Smör till stekning
Skala och hacka löken, skär potatisen i små bitar.
Fräs löken och paprikan.
När löken är glansigt genomskinlig, lägg i potatisen, buljong-tärningarna, vatten, tomatpuré och paprikapulver.
Bryn älgfärsen i en stekpanna med lite smör. Häll sedan den brynta färsen i soppan.
Tillsätt soja, cayennepeppar, salt och den pressade vitlöken.
Låt koka ihop en stund.
Servera med nybakat bröd, en klick gräddfil eller yoghurt.
Är det fest är ett glas rött vin gott till soppan.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.