lördag 17 april

Viltsmak

Publicerad 2 april 2021 - 08:00

Älgbogstek i sous vide. Foto: Lena Runer

Gör bogsteken mör i sous vide

Med tillagning i sous vide under 24 timmar blir till och med en älg­bogstek mör och fin. Så här gör du.

Älgbogstek sous vide

1 bit älgbogstek
Kinesisk soja
1–2 vitlöksklyftor
Örtkryddor: timjan, rosmarin eller oregano
Eventuellt några skivor röd chili
Smör till stekning
Salt och peppar

 

Gnid in älgbogsteken med lite soja. Skiva vitlöken och gnid in köttet med vitlöken och örtkryddor. Låt vitlöksskivorna vara med i vakuumpåsen.
Om du vill kan du även lägga i några skivor röd chili i påsen.

Vakuumförpacka köttet och låt det ligga i kylen 12 timmar upp till ett dygn.

Tillaga det sedan sous vide på 55 grader i cirka 24 timmar.

Före servering: Stek köttet i het panna så det får fin färg. Salta och peppra.

Servera med potatis i någon form, plus rödvinssås och sallad.

 

Recept: Marit Norin, Älvdalen, happyalvdalen.se

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt

Heta ämnen på Svenskjakt.se