Kammarrätten i Sundsvall ger inte prövningstillstånd till överklagan – och ger därmed grönt ljus för licensjakten på varg, som inleds den 2 januari. Foto: Olle Olsson

Vargjakt: Kammarrätten avslår överklagan

Kammarrätten i Sundsvall tar inte upp överklagan av licensjakten på varg i fem län i mellersta Sverige. Licensjakten kan därför genomföras, i enlighet med besluten från länsstyrelserna i dessa län.

”Kammarrätten meddelar inte prövningstillstånd. Förvaltningsrättens avgörande står därför fast.”

Med dessa två korta och koncisa meningar avslår Kammarrätten i Sundsvall samtliga överklaganden av beslutet som tidigare fattats av Förvaltningsrätten i Luleå gällande vinterns licensjakt på varg, vilket Svensk Jakt tidigare rapporterat om.

Det var i slutet av november som Förvaltningsrätten i Luleå – efter överklagan från ett flertal organisationer, däribland Naturskyddsföreningen – fastställde länsstyrelsernas beslut om licensjakt i Dalarna, Värmland, Västmanland, Gävleborg och Örebro län.

Det beslutet överklagades i sin tur till Kammarrätten i Sundsvall av ett antal olika konstellationer av organisationer: Rovdjursföreningen, Nordulv och Wolf Association Sweden överklagade beslutet i Örebro län, Västmanland och Gävleborg, Rovdjursföreningen och Jägarnas riksförbundet överklagade beslutet i  Värmland, och i Dalarna överklagade enbart Rovdjursföreningen.

 

Rovdjursföreningen: ”En skam för det svenska rättsväsendet”

Svenska Rovdjursföreningens ordförande Torbjörn Nilsson är upprörd över kammarrättens beslut. I en kommentar på Rovdjursföreningens hemsida säger Nilsson att ”kammarrättens nonchalanta sätt är en skam för det svenska rättsväsendet”.

Kammarrättens beslut kan överklagas till Högsta förvaltningsdomstolen.

Här kan du ta del av länsstyrelsernas jaktbeslut, län för län.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev