Åtal i den så kallade jakthärvan i Västmanland ska vara väckt senast den 21 mars 2019. Foto: Mostphotos

Tingsrätten: Åtal i jakthärva i mars

Åtal i den så kallade jakthärvan i Västmanland ska vara väckt senast den 21 mars nästa år. Det beslutade Västmanlands tingsrätt på fredagen.

I samband med en beslagsförhandling vid tingsrätten i Västerås fattade domstolen ett nytt beslut om när åtal ska vara väckt mot de fem män som i skilda grad misstänks för jaktbrott gällande varg, lodjur och kungsörn i Västmanland. Det senaste budet är att åtal ska vara väckt senast den 21 mars 2019.

De fem männen greps inom några dagar i månadsskiftet oktober-november och häktades därefter vid Västmanlands tingsrätt samt vid Svea hovrätt. De av dem som satt längst frisläpptes inte förrän efter en månad.

 

Kräver att beslag hävs

Efter det har nya omständigheter framkommit kring utredningen, som svenskjakt.se berättat om här.

En av de misstänkta har utöver det begärt att beslag av hans föremål ska hävas av domstolen, något som behandlades vid Västmanlands tingsrätt idag, fredag.

Rättens beslut blev att beslagen kvarstår. I och med att det är en tvångsåtgärd fastställdes också när åtalet ska vara väckt, även om det finns möjlighet att detta datum, 21 mars, kan komma att skjutas ytterligare framåt i tiden.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev