Publicerad 3 december 2018 - 16:06

Den för vargjakt misstänkte 69-åringen går till skarpt angrepp på miljöåklagare Lars Magnusson. Foto: Mostphotos

Avslöjande angrepp mot åklagare i jakthärva

Den misstänkte 69-åringen i den så kallade jakthärvan i Västmanland går i ett Facebookinlägg till skarpt angrepp mot miljöåklagare Lars Magnusson. Enligt 69-åringen är det som åklagaren kallar sin trovärdiga källa gift med en av de misstänkta männen. Hennes anmälan är iscensatt för att bedra 50-åringen på hans familjeföretag, enligt 69-åringen.

I ett långt inlägg i en Facebookgrupp som bildats för att stödja 69-åringen och som har över 17.000 följare skriver han om vad som ligger till grund för utredningen, åklagarens källa. Det är en, kort sagt, alldeles häpnadsväckande berättelse:

”Miljöåklagaren Lars Magnusson har den 9 april 2018 fått tips av som han uttrycker det, ”en trovärdig källa”. Den källan är nu känd. Det visar sig vara ”50 åringens” fru som angett sin make. Det som nu rullas upp är en sol-och vår historia, regisserad av en kvinna som på ett raffinerat sätt lurat sin man att tro att hon älskar honom, vill flytta till Kanada och starta en ny tillvaro ihop.”

Vid en kontroll hos Västmanlands tingsrätt uppger man att en ansökan om äktenskapsskillnad inkom till tingsrätten den 9 november 2018, alltså under den tid 50-åringen var häktad.

 

Berättat om varg

Enligt 69-åringen vet han vem 50-åringen är, men känner honom inte närmare. Han kan inte ens påminna sig om att de talat i telefon med varandra. Däremot har 50-åringen vid ett par tillfällen deltagit som hundförare i jakter som 69-åringen arrangerat.

69-åringen har haft kontakter med 50-åringens hustru. Det har då handlat om att hon velat ha information om varg som rört sig i samhället där paret är bosatta.

69-åringen skriver också att han besökt kvinnan och hennes make för att efter hennes önskemål berätta om vargproblematiken. Enligt 69-åringen ville hon också veta vad han visste om illegal jakt och användning av gift.

 

Flydde inte

69-åringen skriver att 50-åringen blev mycket förvånad när han under sin utlandsresa nåddes av uppgifter om att han var efterlyst. Han och hustrun kom överens om att hon skulle resa hem för att informera sig.

Väl hemma i Sverige ringer hon och föreslår att 50-åringen ska fly till Kanada, enligt 69-åringens inlägg på Facebook. Något som 50-åringen tycker är en dålig idé. Han reser istället hem för att reda ut vad som hänt. Han grips på Arlanda, häktas den 5 november och under förhören som följer får han kännedom om att det hela bygger på information från hans hustru.

 

Ett stort byte

69-åringen frågar i sitt inlägg om det inte borde ringa en varningsklocka hos polis och åklagare när den som berättar om så grova brott är gift med en av de män som anges. Varför funderade inte åklagaren på om det kunde ligga något annat bakom, till exempel en familjetragedi.

”Åklagaren, Lars Magnusson måste rimligen varit informerad om hur hon manipulerat sin man under tiden från angivandet till gripandet under 6 månader. Hennes manipulationer borde ha föranlett, att trovärdigheten i anmälan ifrågasatts, men det tycks som NOA-utredarna och Lars Magnusson anser hennes berättelse vara så trovärdig, att man drar igång den operation, som slutar med att fem personer grips, kastats i fängelse, får sina hem genomsökta och personliga ägodelar granskade av obekanta personer, som tar med sig vad de behagar. Familjens ägodelar åker med av bara farten!

Hur står det till med Lars Magnussons omdöme är den fråga jag främst ställer mig”, skriver 69-åringen.

69-åringen drar slutsatsen att han och de övriga männen kom med i kvinnans berättelse för att öka trovärdigheten. Han skriver avslutningsvis i sitt inlägg på Facebook:

”En tanke som är svår att göra sig fri från är också, att det inte är så noga med kontrollen av trovärdigheten, om bytet blir tillräckligt stort.”

Svensk Jakt söker miljöåklagare Lars Magnusson och 69-åringens försvarare Sven Severin.

Tidningen Jaktjournalen har varit i kontakt med åklagare Lars Magnusson, som inte vill kommentera 69-åringens uppgifter.

Skribent

Jan Henricson

jan.henricson@svenskjakt.se

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

  Mest läst

   Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

   Vi testar – på riktigt!
   Svensk Jakts tester kan du lita på
   Premium
   För dig som loggat in
   Provläs Svensk Jakt
   Bläddra i senaste numret
   Opinion
   Här förs debatten i Jägarsverige
   Här kan du annonsera vapen
   Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
   Drömjakt
   Här finns någonstans att jaga
   Gott från vilt
   Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
   Podd
   Lyssna på Svensk Jakts poddar

   Mina artiklar

   För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

   Senaste från Annonstorget

   Samtidigt på JaktPlay

   Svensk Jakt på Instagram

   Heta ämnen på Svenskjakt.se