Filmarna Andreas Norin, Sverker Johansson och Henrik Skarstedt (inte med på bilden) vann flera pris på en filmfestival i Hamburg.

Svenskar vann pris med filmer om skogen

En film om den svenska skogens roll i klimatomställningen vann på onsdagen klassen för miljödokumentärer vid den internationella filmfestivalen World Media Festival i Hamburg, rapporterar Sveriges lantbruksuniversitet, SLU.

Filmen “Skogen ­­– räcker den?” handlar om hur förväntningarna på den svenska skogen växer snabbare än skogen själv, när Sverige ställer om till en grön bioekonomi. Den bygger på nya forskningsresultat och visar att skogen redan används till max – och det redan innan den gröna omställningen påbörjats för att flyga och köra på skog, göra kläder av träfiber och bygga mer trähus, skriver SLU i ett pressmeddelande.

Förutom guldet i miljöfilmsklassen vann samma filmteam – Andreas Norin, Sverker Johansson och Henrik Skarstedt – ett andrapris med den interaktiva filmen Aspen.

Båda filmerna har producerats åt SLU och skogforskningsinstitutet Skogforsk.

Filmteamet har jobbat ihop sedan 2017 och hittills vunnit två guld och tre silver vid internationella festivaler i Cannes och Hamburg med sina filmer om skogen och människan.

Fotnot: Andreas Norin producerar även jaktfilm tillsammans med Svensk Jakts medarbetare Ulf Lindroth.

Se filmerna

Guldfilmen ”Skogen – räcker den?” finns på www.futureforests.se

Silverfilmen ”Aspen” finns på www.skogskunskap.se/aspen

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev