SVA söker nu vildsvinsjägare som vill hjälpa till i arbetet med att utreda förutsättningar för ett digitalt system för spårbarhet av vildsvinskött. Foto: Martin Källberg och Lars-Henrik Andersson

SVA vill ha jägarnas hjälp med nytt system för att spåra vildsvinskött

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, har fått i uppdrag av regeringen att undersöka förutsättningarna för att kunna spåra vildsvinskött digitalt. Därför vill nu SVA veta vilka förutsättningar, krav och inställning jägarna har till att använda ett sådant system.

SVA söker nu vildsvinsjägare som vill hjälpa till i arbetet med att utreda förutsättningar för ett digitalt system för spårbarhet av vildsvinskött.
Spårbarhet inom livsmedelskedjan innebär att de som hanterar livsmedel ska kunna veta varifrån en produkt kommer och vart den säljs vidare – från produktion till slutkonsument. Från skog till bord.

 

Högt förtroende

Så här skriver SVA på sin hemsida:
”Spårbarhet kan bidra till ökad livsmedelssäkerhet och ett högt förtroende för vildsvinskött som livsmedel. Arbetet ingår i regeringens Vildsvinspaket, vilket är ett samarbete mellan olika myndigheter, och som går ut på att försöka få ut mer, säkert och bra vildsvinskött på marknaden. SVA:s uppdrag ska rapporteras till regeringen i början av 2022.”
SVA anser att det är viktigt att undersöka vildsvinsjägarnas förutsättningar, krav på, behov av och inställning till att använda ett digitalt spårsystem.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev