En universitetsuppsats ska handla om jägarnas åsikter om förbud mot bly i ammunition. Foto: Lars-Henrik Andersson

Student skriver examensarbete om blyhagelförbudet – nu behöver hon jägarnas åsikter

Förbud mot bly i ammunition är en högst aktuell fråga just nu, vilket uppmärksammats av studenten Ellen Sundström. Hon har valt att skriva sitt avslutande examensarbete om jägares åsikter kring just förbud mot blyammunition.

Den 16 februari 2023 infördes ett utvidgat förbud mot användning av blyhagel i närheten av våtmarker, och förslag finns på att helt förbjuda bly i all ammunition. Detta är något som miljö- och hälsoskyddsstudenten Ellen Sundström vid Umeå universitet uppmärksammat. Hon har därför valt att skriva sin kandidatuppsats om hur jägare ser på förbudet mot bly i ammunitionen.  

Många åsikter

Jag har många i familjen och runt mig som jagar så jag har hört mycket av diskussionerna som förs runt ämnet. Vi hade också en professor som jagar som berättade om förbudet. Jag tycker det är ett intressant ämne och det finns så många olika åsikter om det, säger Ellen Sundström.

Enkäten

För att få så tillförlitliga resultat som möjligt till uppsatsen behövs ett stort antal värden att studera. Därför önskar Ellen Sundström nu att många jägare vill delta i uppsatsens undersökning, som består av en enkät. Den tar cirka tio minuter att besvara och du hittar den här. 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev