Slutförhör har under dagen hållits med Karl Hedin och övriga som bland annat misstänks för jaktbrott i Västmanland den 26 oktober 2018. Foto: Jan Henricson

Slutförhör med misstänkta i jakthärva

Premium

Under onsdagen har slutförhör hållits med de misstänkta männen i jakthärvan i Västmanland.

Advokat Sven Severin.

Några nya misstankar har inte förts fram och åklagaren vill inte kommentera om misstankarna stärkts eller försvagats mot någon av männen.

Det har tidigare spekulerats i att polisen skulle ha några nya bevis mot industriledaren Karl Hedin, men något sådant framfördes inte vid förhöret.

– Nej, det var bara en upprepning av vad som sagt i de gamla förhören, säger advokat Sven Severin, Karl Hedins försvarare.

 

Avsikten

Det Karl Hedin är misstänkt för är att han den 26 oktober förra året under en knapp timme tillsammans med en anställd var ute i skogen norr om Surahammar med avsikt att skjuta varg.

Polisen är i dag klar över att någon varg aldrig blev skjuten men man hävdar fortfarande att Hedin var i skogen för att han tänkte skjuta en varg.

Karl Hedins förklaring till att han åkte ut i skogen den aktuella dagen var att man fått uppgift om vargtjut i området och eftersom man följande dag skulle jaga älg med lös hund ville han undersöka om det fanns varg där jakten skulle ske.

 

Gift

Den andra misstanken gäller att han för flera år sedan skulle han lämnat över gift till ”den trovärdiga källan”, alltså hustrun till en av de övriga misstänkta männen. Giftet skulle användas för att förgifta vargar.

Kvinnan har senare tagit tillbaka sina uppgifter och även erkänt att hon ljugit om hela historien.

Karl Hedin nekar till anklagelserna, alltså både till att han tänkt skjuta varg den 26 oktober och till att ha överlämnat gift till kvinnan.

 

Åtal

Åklagare Lars Magnusson.

Åklagare Lars Magnusson deltog inte själv i slutförhören som genomförts av personal från polisens Nationella operativa avdelning, NOA.

– Jag har inte deltagit i förhören men jag har varit i Västerås och funnits i bakgrunden hela tiden, säger Lars Magnusson.

Han räknar med att väcka eventuellt åtal någon gång efter årsskiftet.

 

Det mesta är ju snart någon gång efter årsskiftet. Kan du bli lite mer precis?

– Ja om vi säger någon gång under våren då, säger Lars Magnusson.

 

Leif Andersson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev