Det blir inget stopp av skyddsjakten på en vargtik söder om Stockholm. Förvaltningsrätten avslår yrkandena om inhibition.

Skyddsjakten på Södertörnsvargen stoppas inte

Förvaltningsrätten har avslagit tre yrkanden om att skyddsjakten på den så kallade Södertörnsvargen ska stoppas.

Hittills har det lämnats in över 100 överklaganden av länsstyrelsens beslut om skyddsjakt efter en varg på Södertörn. I sju av dessa överklaganden krävdes inhibition. Bland annat har Miljöpartiet i Haninge yrkat på inhibition, alltså att skyddsjakten stoppas i avvaktan på att ärendet slutligt prövas i domstol.

 

Korrekt beslut?

Vid sidan om MP har bland annat Wolf association Sweden samt Naturskyddsföreningens lokala avdelning överklagat skyddsjakten.
​Det överklagade skyddsjaktsbeslutet prövas av förvaltningsrätten i Luleå. Först behandlas begäran om inhibition. Att inte skyddsjakten nu stoppas kan antyda att Förvaltningsrätten anser att länsstyrelsens beslut är korrekt.
Förvaltningsrätten i Luleå har hittills prövat och avslagit tre av de inhibitionsyrkanden som kommit in.

 

Beslutet gäller

Domstolen fortsätter nu arbetet med att ta ställning till överklagandena, skriver länsstyrelsen i Stockholm på sin hemsida.
Beslutet om skyddsjakt gäller fortfarande. Under helgen planeras dock ingen aktiv skyddsjakt efter vargen på Södertörn, uppger länsstyrelsen.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev