Efter fyra vargangrepp på får i Halland tog länsstyrelsen i förra veckan beslut om skyddsjakt. Nu har förvaltningsrätten i Luleå tillfälligt stoppat jakt efter en överklagan av beslutet.  Arkivbild. Foto: Olle Olsson

Skyddsjakt på en varg i Halland stoppas

Skyddsjakten på en varg i Halland har tillfälligt stoppats av Förvaltningsrätten i Luleå genom ett beslut om inhibition. Innan frågan slutgiltigt avgörs ska länsstyrelsen i Halland lämna in kompletterande uppgifter.

I fredags togs beslut om skyddsjakt på en varg som vid fyra tillfällen dödat får i Varberg och Kungsbacka kommuner.

Beslutet överklagades av föreningen Jaktkritikerna, som menar att den fårägare som drabbats av flera angrepp inte har gjort tillräckligt för att skydda sina djur.

Jakt på två vargar i Sydsverige

Snabb hantering

– Det är ett överklagande på vårt beslut som har kommit in till Förvaltningsrätten. De har funnit att det finns substans i överklagandet och har därför beslutat sig för att stoppa skyddsjakten temporärt, säger Martin Broberg, naturvårdshandläggare på Länsstyrelsen i en kommentar till SVT Nyheter Halland.

Länsstyrelsen har fram till den 18 september på sig att komma in med komplettering. Därefter avgör Förvaltningsrätten frågan.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev