Christian Larsson ser skjutbiografen som ett naturligt inslag i sin anläggning för jakt, skytte och hundar. En skjutbiograf ger möjlighet till utmärkt träning, menar han. Foto: Jan Henricson

Skjutbiograf kompletterar jaktanläggning

Premium

Ytterligare ett steg togs under fredagen i utvecklingen av Hulukvarn jaktarena strax utanför Jönköping. Moderate riksdagsledamot Mats Green fick på hemmaplan äran att skjuta invigningsskottet i den nya skjutbiografen.

Jaktias Christian Larsson fortsätter sin satsning på norra Europas största jaktanläggning. Tidigare har butik, hundträningshall och inskjutningsbana invigts. Nu var det dags för att slå upp portarna till skjutbiografen. På tur står pistolskyttebanor, inomhusbana för löpande älg samt två trapbanor, också de under tak.

– Planerna på att ha en skjutbiograf som en del av vår anläggning föddes tidigt, eftersom den kompletterar övrig verksamhet så bra. Intresset för kulskytte är stort och i växande beroende på ändrade viltstammar. Att skjuta i en biograf är om det görs rätt utmärkt och rolig träning, och utöver det ett bra sätt för jägarna att provskjuta vapen som de är intresserade av. Vanligast är förstås att man skjuter med eget vapen, sammanfattade Christian Larsson sina tankar efter invigningsskottet.

 

Realistiska situationer

De flesta av er vet säkert hur det fungerar på en skjutbiograf, men för övriga kommer här en liten beskrivning av den som finns på Hulukvarn:
Biografen har en duk på 9 gånger 3 meter med ett skjutavstånd på cirka 25 meter. Genom det kan realistiska jaktsituationer spelas upp.
Skytten kan välja mellan många olika jaktscener som kan uppstå i verkligheten, med olika skjutvinklar, viltets hastighet och andra förutsättningar. Jaktsituationerna innehåller svenskt vilt som älg, vildsvin och rådjur, men också vilt från övriga Europa och storvilt i Afrika. Skytten får omedelbart veta hur skottet träffat genom att en röd tydlig punkt visas på bioduken.

 

Mats Green skojade inför invigningen av den nya skjutbiografen att han skulle hålla på tills han träffade rätt och att det skulle kunna gå åt mycket ammunition. Han behövde emellertid bara ett skott. Foto: Jan Henricson

Något band klipptes inte när det var dags för invigning. Mats Green som är moderat riksdagsledamot från Jönköpings län fick istället skjuta första skottet.

– Jag får väl hålla på tills jag träffar rätt, skojade han med publiken, men lyckades därefter placera skottet på älgtjuren så bra som man kan önska.

Stort intresse när jaktarena invigdes

Mats Green är jägare och det är inte första gången han besöker Hulukvarn.

– En anläggning som är bra för hela regionen. När jag har varit här tidigare och pratat med besökare har jag förvånats över hur långväga många av dem är. Att det finns entreprenörer i Jönköping som vågar och vill satsa på något som jag menar är bra för jakten i stort är mycket roligt, säger Mats Green.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev