Jägare och fiskade strömmade till när multiarenan för jakt, fiske, skytte och hund i Hulukvarn strax utanför Jönköping invigdes på fredagen. Foto: Jan Henricson

Stort intresse när jaktarena invigdes

Intresset för den nya jakt- och skyttearenan i Jönköping var stort när portarna på fredagen öppnades för första gången. Allt eftersom Nässjö jakthorn blåste den ena jaktliga kompositionen efter den andra strömmade förväntansfulla besökare till.

När så bandet knöts upp fylldes butiken snabbt av intresserade. Inte minst lockade den stora vapenbunkern som på nolltid blev fullproppad av alla som ville känna och klämma på hagelbössor och studsare.

Christian Larsson som driver Hulukvarns arena eldar på trupperna innan portarna slås upp. Foto: Jan Henricson

Men innan dess hade, precis som det ska vid en invigning, hållits flera invigningstal. I det här fallet föredömligt korta sådana.

Jaktias vd Lars Martinsson berömde det som han kallade en enorm satsning på jakt och inte minst skytte som på Hulukvarn kan pågå året om.

– Christian Larsson och Tommy Hegestrand och deras familjer har lagt ner ett stort arbete som kommer att gynna jakten, fisket och skyttet, sa han.

Vid högtidliga tillfällen i jaktens tecken finns självklart skickliga Nässjö jakthornsblåsare på plats. Så också i Jönköping. Foto: Jan Henricson

 

I småländsk anda

Jönköpings handelskammares vd Jonas Ekeroth, som också fungerade som konferencier, talade om vikten av entreprenörer och att det som genomförs på Hulukvarn är något som sker i sann småländsk anda.

Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson fanns på plats för att önska Christian Larsson lycka till. Innan dess pratade han om hur allt fler jägare bor i städer och hoppades att fler anläggningar med fokus på jakt, skytte och hundar ska komma till i landet. Foto: Jan Henricson

Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson resonerade kring hur en anläggning som kan erbjuda skytte året om kommer att vara till nytta inte minst för jägare som bor i städerna, och han hoppades att flera liknande arenor ska byggas i landet.

Jaktias huvudägare Knut Axel Ugland fanns på plats för att önska lycka till. Foto: Jan Henricson

Jaktias huvudägare Knut Axel Ugland hade rest från Norge för att delta i invigningen. Han betecknade Hulukvarn som ett jaktligt centrum i Sverige som många får glädje och nytta av.

Och mitt i smeten stod ägaren Christian Larsson och myste åt att hans planer och tankar på en jaktlig arena nu har förverkligats.

 

Hundar och skytte

Under dagen fanns många leverantörer på plats för att berätta om sina produkter. Utomhus ställde flera hundklubbar ut och visade sin verksamhet. Bland annat demonstrerade medlemmar i Schweisshundklubben hur deras hundar används vid eftersök.

Inne i anläggningen ordnades flera guidade turer genom de ännu inte färdigställda skyttehallarna.

Den stora vapenkasunen fylldes snabbt. Många ville klämma och känna på studsare och hagelbössor. Foto: Jan Henricson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev