Hulukvarn arena i Jönköping hyser inte bara en jakt-, fiske och friluftsbutik. På gång är också flera skjuthallar, hundträningsanläggning och en skjutbiograf, bland annat. Foto: Privat

Storsatsning på jakt i Jönköping

Planerna på en multiarena för jakt, fiske och friluftsliv i Jönköping är på väg att förverkligas. På fredag nästa vecka invigs etapp 1 av storsatsningen. Under hösten och vintern öppnar övriga delar av anläggningen.

För drygt två år sedan lanserade Jaktiahandlaren Christian Larsson sina planer på att bygga en större arena för jakt och hundar i Hulukvarn strax väster om Jönköping. I stort sett sedan dess har arbetet med att sätta planerna i verket pågått, och på fredag nästa vecka invigs etapp 1 i projektet, det vill säga butiken med den stora vapenbunkern.

 

Ett besöksmål

Samtidigt som arbetet pågått har visionen om ett jaktens Mecka i norra Europa vidgats till att inte bara omfatta jakt, skytte och hundar.

– Ja, man kan säga att projektet har svällt, skrattar Christian Larsson när Svensk Jakt når honom på telefon mitt i det brådskande arbetet med att få allt klart till invigningen.

– Min vision är att alla som brinner för outdoor – jägare, fiskare, hundfolk, skyttar och friluftsmänniskor – ska känna att de har något att vinna på att besöka oss.

Christian Larsson storsatsar i sin anläggning Hulukvarns arena. Hans vision är att alla som sysslar med jakt, fiske och friluftsliv ska tycka att hans anläggning är ett självklart resmål. Foto: Jan Henricson

 

Älgbana inomhus

Hur ska man då beskriva den nya anläggningen? Ja, ni som besökt ett Cabelas eller en Basspro i Nordamerika har en aning om hur det ser ut. Men med en skandinavisk touch där det storvulna får stå tillbaka för det mer sparsmakade.

– Det finns något liknande också i södra Tyskland, men jag törs säga att vår anläggning blir unik i norra Europa, säger Christian Larsson.

Sammanlagt omfattar arenan 7.000 kvadratmeter. Utöver butik ska besökarna när allt är klart kunna skjuta på en fullskalig löpande älgbana inomhus, träna lerduveskytte inomhus, skjuta in sitt vapen i skjuttunnel, och ha roligt i en skjutbiograf. Utöver det finns utrymmen för pistolskyttar och för de som vill testa och träna skytte med pil och båge.

 

Full av tillförsikt

– Hundträningshallen som jag tänker ska utnyttjas av klubbar och andra för träning och utställning blir så stor att den uppfyller kraven för agility. I anslutning till alla aktivitetshallar och intill butiken pågår bygget av en restaurang där det förstås ska finnas vilt på menyn. Vi räknar också med att företag och organisationer ska utnyttja vår anläggning för konferenser med speciella inslag, säger Christian Larsson.

Är Jönköping då stort nog för en sådan här anläggning? Finns det tillräckligt många jägare och fiskare för att den ska bära sig?

Christian Larsson är övertygad om att så är fallet:

– Inom 30 mil bor större delen av Sveriges befolkning. Jakt, fiske och friluftsliv är en folklig sysselsättning i Sverige. Det finns en bred förankring för de här aktiviteterna som är unikt för den här delen av världen. Det vill vi kunna möta med Jaktia Jönköpings nya arena. Det kommer att finnas något för alla, oavsett plånbok, oavsett om man bor i staden eller på landet och oavsett vilket naturintresse man har, säger Christian Larsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev