Cili Blomgren och Fanny Wendelström är mycket glada över den nya hundsporthallen som invigs på lördag.
Foto: Robin Pagmar

Ny hundträningshall invigs

Hulukvarn Arena i Jönköping fortsätter sin expansion som norra Europas störst inomhusarena för jakt, skytte, hund, fiske och fritid. På lördag invigs en ny träningshall för hundsport med en yta på 1.050 kvadratmeter.

Här ska allt från lydnad, skydd, agility, nosework och ringträning få plats. Privatpersoner eller föreningar kan hyra hallen.

– Oavsett aktivitet är det här en hall som fyller behoven, säger Christian Larsson, vd på Jaktia Jönköping på Hulukvarn Arena.

 

Gynnar hundklubbarna

Intresset från föreningar som sysslar med hundsport är stort. Under invigningen kommer Polisen, Djurambulansen och Försvarsmakten att delta. Det blir även uppvisningar, rasparader, apportering och agility.

– En riktig familjehappening där vi har något för alla, oavsett ålder. Hulukvarn Hundsporthall är det första steget i vår kommande expandering. Under hösten kommer vi sedan att utöka verksamheten med bland annat en skjutbiograf, skjutning på löpande älg, lerduveskytte, inskjutningsbanor och en av två pistolhallar, säger Christian Larsson.

 

Störst i norra Europa

Hulukvarn Arena invigdes i augusti 2018. Totalt är anläggningen på 7.000 kvadratmeter fördelat på butik, skjutbanor, den nya hundträningshallen och restaurang.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev