Totalt var det Emil Håkansson till höger i bild som vann och som tvåa Simon Andersson till vänster. Trean Linus Mellgren saknas på bilden. Foto: Karl-Johan Brindbergs

Säker vinnare vid JägarSM i Katrineholm

Premium

Årets JägarSM hölls i Katrineholm hos Oppunda jaktskytteklubb där Emil Håkansson återigen vann. Detta med ett bra arrangemang i varmt väder.

Helgen före JägarSM var det NM i Finland. 16 svenska skyttar deltog och bärgade ett silver med landslaget. Men det kostade på, för sex lagmedlemmar åkte på sjukdom när de kom hem. Två har bekräftad covid medan de andra fyra har samma symtom. Det gjorde att startfältet vid JägarSM minskade en del till 71 skyttar.

Äntligen nordiskt mästerskap i kombinerat skytte

Säkra skyttar

Emil Håkansson har blivit pappa under våren och har nästan inte tävlat alls detta år men formen verkar att hålla i sig då han även i år vann JägarSM. Redan efter första dagen ledde Emil men då endast med 3p före Simon Andersson från Jönköpings län. Andra dagen var Emil för svår och ökade poängen och så han segrade på 760p med Simon på en mycket fin andra plats. Linus Mellgren från Jämtland tog hem 3:e platsen.

Vi hade flera duktiga damer som var med och sköt i JägarSM, som är öppenklassen för herrar. Cornelia Dagobert blev 5:a totalt med mycket fina 720p och Jessica Eriksson blev 14:e. Cornelia  var också bäste Skaraborgsskytt i laget som tog andraplatsen.

 

Bästa kulskyttar på kula. Guld till Emil Håkansson, brons till Anders Benjaminsson. Silvermedaljören Ulrik Helgesson hade åkt hem. Foto: Karl-Johan Brindbergs

Fint arrangemang

Årets JägarSM var det Oppunda Jsk som var arrangör vilket de gjorde med bravur, ett mycket välarrangerat SM där det rullade på under hela helgen.

I lagtävlingen var det lite tajt mellan Stockholm och Skaraborg men där de förstnämnde vann med 12p. Laget bestod av Emil och Pierre Håkansson samt Magnus Rönning, de fick 2126p. Endast 12p bakom kom Skaraborg med Cornelia Dagobert, Karl-Johan Brindbergs samt Kent Larsson. På tredjeplats i lagtävlingen kom Jämtland med Linus Mellgren, Lennart Sahlin samt Leif Sandelin.

 

Bäst på hagel Per Gustavsson, till vänster tvåan Emil Håkansson med Simon Andersson på tredjeplats till höger. Foto: Karl-Johan Brindbergs

Särskjutning

Bäste hagelskytt blev Per Gustafsson Östergötland efter en särskjutning med Emil Håkansson. I grundomgången träffade båda 96 av 100 duvor. Även om bronset blev det särskjutning mellan Simon Andersson och Stefan Lantz, Gävleborg som båda hade 95 av 100 duvor. Där var det Simon som hade nerverna mest under kontroll som knep bronset.

Oppunda Jsk fick en del problem också då en motor till trapkastaren brann på söndagen. Detta ordnades dock snabbt med en ny motor och de var snart i fas med tidsprogrammet.

 

En av de duktiga tjejerna med femte plats av Cornelia Dagobert. Foto: Karl-Johan Brindbergs

Alla resultat

I kulskyttet var det Emil Håkansson som var klart bäst och var 9p före Ulrik Helgesson, Västerbotten. Till trean Anders Benjaminsson var det 1p från silvret.

Resultatlistor finns på Jägareförbundets hemsida https://jagareforbundet.se/jakt/skytte/tavlingar-resultat/

 

I lagtävling var det Stockholms lag 1 som vann med Skaraborg lag 1 som tvåa och Jämtland lag 1 som trea(som åkt hem). Foto: Karl-Johan Brindbergs

Lars Björk

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev