Det var en pannlampa av den här typen som orsakade branden hemma hos Lars-Åke ”Pastorn” Jansson. Lampan som använt under trafikeftersök hade han fått av Polisen. Foto: Boo Westlund

Polisens lampa orsakade brand hos eftersöksjägare

En eftersökslampa som används av NVR-anslutna eftersöksjägare orsakade branden hemma hos Lars-Åke ”Pastorn” Jansson. Lampan hade han fått av Polisen, som nu går ut och varnar andra eftersöksjägare med samma lampa.

Det var i tisdags som Lars-Åke Jansson satte sin eftersökslampa på laddning i sitt jaktrum. Utan en tanke på att det skulle börja brinna åkte han hemifrån, men fick snart ett övervakningslarm från det bolag som bevakar hans fastighet.

Pannlampan har han fått av Polisen, som en del av den utrustning alla eftersöksjägare får för att genomföra sina uppdrag.

 

Reagerade snabbt

När det stod klart att det var Polisens utrustning som orsakat branden gick länsansvarig NVR-polis i Värmland Erika Broström ut med ett mejl till alla eftersöksjägare.

Hon förklarade vad som hänt och uppmanade alla med en äldre typ av lampa att kontakt den lokala samordnaren.

– NI får inte under några omständigheter ladda denna lampan utan att ha den under uppsikt. Så fort vi får leverans på nya lampor skall den bytas ut, skrev Erica Broström i mejlet, där hon betonade att alla ska få nya lampor.

– De är i dagsläget beställda. 

 

Ladda under uppsikt

Men samma försiktighet ska gälla även med de nya lamporna.

– Dock kommer samma regler att gälla för denna lampa att det inte under några omständigheter får laddas utan uppsikt, bör gälla all utrustning men från Polisen vill vi nu vara tydliga med att vår utrustning skall hanteras enligt följande regel framgent, skriver Erica Broström.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev