Foto i hägn: Olle Olsson

Överklagar skyddsjaktsnej: ”Rop på hjälp”

”Detta är ett rop på hjälp!” Det skriver Lingbo byförening och en privatperson i sin överklagan av länsstyrelsen i Gävleborgs beslut att inte tillåta skyddsjakt på oskygga vargar i byn Lingbo med omnejd.

Olle Olsson Publicerad 28 augusti 2020 - 14:38

”Vi ändrar våra liv och leverne efter vargen. Då man inte vet var de befinner sig så räknar man med att de finns i omgivningen hela tiden och lever efter det. Oerhört stressande”, står det i överklagan som i dag, fredag, skickas till Förvaltningsrätten i Luleå.

Enligt överklagandet känner inte boende i området igen länsstyrelsens bild i avslaget av att vargarna i Lingbo inte är ovanligt oskygga.

”Vargarna iakttar oss. De är nyfikna. Ingen kan veta om, när och var de slår till. Vi kan omöjligt leva som vanligt. Att länsstyrelsen uttalar sig som så att de förstår och respekterar vår oro och sen lämna det så är för oss obegripligt”, skriver man i sin överklagan.

 

Ur överklagan.

Vid den ursprungliga skyddsjaktsansökan lyftes att varg angripit och dödat får i Lingbo. Länsstyrelsen menade å andra sidan att det rovdjursstängsel som omgärdade fåren var i dåligt skick och att inte heller angreppet på får motiverade skyddsjakt.

Myndighet avslår två ansökningar om skyddsjakt på varg

I överklagandet som nu skickas till domstol framgår dock att fåren angreps och dödades av varg när fåren var inne i fårhuset och att grindarna runt fårhuset är 110 centimeter höga.

”Vi har en stor negativ påverkan på vår livskvalitet och känner inte att vi får gehör för det”, avslutas överklagan.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Svensk Jakt på Instagram