Det är en lång väg att gå för Karl Hedin, för att få upprättelse. Foto: Jan Henricson

Överåklagare bollar vidare överprövning i Hedinfallet

Premium

Överåklagare Anders Jakobsson omprövar inte sitt beslut att inte inleda förundersökning mot åklagare Lars Magnusson och den NOA-polis som förvanskade utskriften av telefonavlyssningen av Karl Hedin, i det så kallade Västmanlandfallet.

– Den klagande var ju inte nöjd med mitt beslut så därför har jag tittat på det igen, men inte funnit skäl att ändra beslutet, säger Anders Jakobsson till Svensk Jakt.

I det så kallade Västmanlandfallet då företagaren Karl Hedin och fyra andra män greps och senare häktades misstänkta för olika jaktbrott, har det framkommit att polis och åklagare begått en rad fel i utredningen.

Bland annat var grunden för att polisen fick sätta igång hemlig telefonavlyssning mot Karl Hedin felaktig.

– I den delen har riksåklagaren prövat frågan och kommit fram till att det var ett ringa brott och därmed inte straffbart, säger överåklagare Anders Jakobsson.

 

Hur är det då med polisen som i sin utskrift av inspelningen förvanskade den genom att skriva ”ohörbart” på en central del av ett samtal där det framgick att Karl Hedin inte hade skjutit någon varg den 26 oktober, samma dag som Hedin och de andra männen greps?

– Jag vill inte gå in på det här något mer nu utan jag har fattat mitt beslut och sedan överlämnat ärendet till Utvecklingscentrum för överprövning, säger Anders Jakobsson.

 

Leif Andersson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev