Polisen driver sedan en tid tillbaka en förundersökning mot huvudvittnet i Västmanlandfallet, som bland annat är misstänkt för stämpling till mord mot sin man. Foto: Mostphotos

Ny vändning i Västmanlandfallet: Huvudvittnet misstänkt för stämpling till mord

Premium

Västmanlandfallet om illegal rovdjursjakt har förbytts i något helt annat.
Polisen i Västmanland har inlett en förundersökning gällande stämpling till mord. Misstänkt är den person som i utredningen kallats polisens huvudvittne.

På måndag ska rättegången inledas i Västmanlands tingsrätt där fyra personer står åtalade misstänkta för olika jaktbrott.
Förutom företagaren Karl Hedin gäller det en av Hedins anställda samt den person som i utredningens inledning av polisen benämndes ”den trovärdiga källan”, samt hennes man.

 

Huvudvittnet misstänkt

Men nu visar det sig att Polisen sedan en tid tillbaka driver en förundersökning mot det före detta huvudvittnet i Västmanlandfallet, där hon bland annat är misstänkt för stämpling till mord mot sin man.
Det var den 25 januari 2019 som mannen gick in på polisstationen i Fagersta och anmälde kvinnan för ”Förberedelsen till mord (med användande av skjutvapen mot man)” som det står i anmälan.

 

Flera vittnen

Det finns flera vittnen som stödjer mannens uppgifter och de misstänkta mordplanerna ska ha utspelat sig från början av 2014 till slutet av 2017.
Med anledning av den inledda förundersökningen har Karl Hedins advokat skickat bevisuppgifter till Västmanlands tingsrätt där man bland annat begär att ytterligare personer ska höras i rättegången gällande mordplanerna.

 

Leif Andersson

 

Läs även

Förundersökning om misstänkt stämpling till mord läggs ner

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev