Norges miljö- och klimatminister Ola Elvestuen, (V), har hamnat i blåsväder. Under hans och hustrun Gordanas bröllop pyntades bröllopstårtan med två ylande vargar i kärleksfull förening. Foto: Skärmdump från Facebook

Norska miljöministern i blåsväder

Norska klimat- och miljöministern Ola Elvestuens bröllopstårta har väckt debatt i Norge. När bröllopsgästerna bjöds på bakelsen var den pyntad med två ylande vargar.

Stortingsledmoten Heidi Greni, (SP), reagerade starkt på bilderna från bröllopet.

På sitt Facebook-konto skriver hon,

Heidi Greni.

– Jag hoppas innerligt att bilden är manipulerad! Om det inte är så har vi ett statsråd som använder bröllopsdagen till att håna Norges viktigaste yrkesgrupp, de som producerar vår mat.

 

Hånar de drabbade

I en intervju med NRK förtydligar Heidi Greni sin kritik, där hon anser att Ola Elvestuen agerat respektlöst.

– Vi vet att bönder går runt och letar efter kadaver och skjuter halvdöda får. Då är det respektlöst av klimat- och miljöministern, som har ansvar för rovdjursförvaltningen, att pynta tårtan med sånt här, säger Heide Greni.

Heidi Greni menar att ministern tappar sin trovärdighet samtidigt som han gör narr av målsättningarna i den norska rovdjursuppgörelsen.

 

Vill inte kommentera

Ola Elvestuen har valt att inte kommentera kritiken, och hans pressekreterare hänvisar till att bröllopet var en privat tillställning.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev