Två norska myndigheter ville jaga varg i fyra gränsrevir, men jakten begränsades efter kontakt med länsstyrelsen i Värmland. Arkivfoto: Lars-Henrik Andersson

Norsk vargjakt begränsas efter kontakt med länsstyrelse

Norska myndigheter tog tidigare i år beslut om att tillåta jakt på varg i fyra gränsrevir längs gränsen till Sverige. Efter kontakter med länsstyrelsen i Värmland har de norska myndigheterna ändrat beslutet och begränsat jakten.

De norska rovviltnämnderna i regionerna 4 och 5 tog i slutet av augusti i år beslut om att skjuta vargarna i gränsreviren Juvberget, Kockohonka, Ulvåa och Fjornshöjden. Redan då var jakten diskuterad med länsstyrelsen i Värmland, som gett klartecken för jakt i Juvberget och Kochohonka.

 

Fyra revir

Beslutet om utökad jakt i fyra revir har därefter kommunicerats med tjänstemän i Sverige, och svaret var att länsstyrelsen hade invändningar. Synpunkter som de norska myndigheterna accepterat.

Det innebär att jakten begränsas till de tre gränsreviren Juvberget, Kockahonka och Ulvåa. Jakten i Fjornshöjden stoppas, i stället kommer det att jagas i det helnorska reviret Mangen.

Utöver det ska 14 vargar skjutas utan för vargzonen, uppger Norska Jeger- och Fiskeforbundet här och här.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev