Jämtlands vinnande bidrag har döpts till De ekivoka björkarna i Hillsand, Stömsunds kommun. Foto: Privat

Märkliga träd engagerar

När Skogssällskapet i somras efterlyste bilder på märkliga träd blev responsen stor. Nu har 23 länsvinnande bidrag korats.

Hundratals bidrag på märkliga träd strömmade in till stiftelsen Skogssällskapet när man frågade allmänheten efter bilder på slingriga och knöliga träd, eller träd som kunde föra tankarna till annat än just träd.

Märkliga träd efterlyses

Bland bidragen som kommit in finns träd som klättrar genom staket, slukar stenar eller skyltar, ser mänskliga ut eller som pussar andra träd. Samtliga fotografer har kontaktats för att få ett symboliskt pris.

 

Stort engagemang

– Skogens knasiga träd väcker ett väldigt stort engagemang. Otroligt många har gett sig ut i naturen och delat med sig av den mångfald som finns där just de bor, säger Karin Fällman Lillqvist, hållbarhetschef på Skogssällskapet, i ett pressmeddelande.

 

Bilder på vinnare

Bidragen har lett till att sällskapet utsett årets knasigaste träd i 23 av landskapen, plus ett i Stockholms län. Ångermanland och Härjedalen saknade insända bidrag.

Den som vill titta på de länsvinnande bidragen kan göra det genom att besöka Skogssällskapets webbplats med bilder på träden.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev