En gran i fjällnära skog kan se ut hur som helst, som synes. Foto: Jan Henricson

Märkliga träd efterlyses

Förra sommarens uppmaning till allmänheten att skicka in bilder på märkliga träd fick så bra respons att Skogssällskapet kör en repris.

Överallt i skogen finns annorlunda träd. Träd som ser ut som figurer, slingrar sig runt varandra, som växer på otippade platser eller på ovanliga sätt, skriver Skogssällskapet i ett pressmeddelande.

– Skogens knasiga träd förtjänar att bli hyllade! De lämnas ofta vid avverkning då virkesvärdet är lågt, men naturvärdet blir desto högre när de får stå kvar som så kallade ”evighetsträd”. Dessutom är de roliga att titta på, säger Karin Fällman Lillqvist, hållbarhetschef på Skogssällskapet.

 

Djupare mening

Kampanjen, eller vad man ska kalla det, kan tyckas vara ett jippo men Skogssällskapet har en djupare mening med den:

– Skogssällskapet vill bidra till att öka kunskapen om skogen, hur vi sköter skogen på ett ansvarsfullt och hållbart sätt och gynnar den biologiska mångfalden. Därför vill vi nu uppmuntra alla att spana efter knasiga träd när de vistas i skog och mark i sommar, säger Karin Fällman Lillqvist.

Den som vill bidra till insamlingen av bilder på märkliga träd gör det genom dela sin bild på sociala meder, tillsammans med en beskrivning av var trädet finns, senast 31 augusti. Bilden ska taggas med #knasigaträd.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev