Mats Karlsson, Göran Lundgren och Lennart Öhlund fanns på måndagsmorgonen utanför tingsrätten för att visa den åtalade företagsledaren Karl Hedin sitt stöd. Foto: Pia Nordlander

Manifestation för Hedin utanför tingsrätten

En liten skara jägare hade samlats utanför Västmanlands tingsrätt för att visa sitt stöd för industriledaren Karl Hedin, som står åtalad för att ha jagat varg. De beskriver det som händer i rättsapparaten som en vendetta.

Mats Karlsson från Hedemora tyckte det var självklart att ta sig till Västerås och Västmanlands tingsrätt för att visa sitt stöd.

– Jag vill stå upp för Karl Hedin, och visa att vi inte accepterar det han har utsatts för av åklagare och polis, säger han.

 

Västmanlandsfallet – på måndag börjar rättegången mot Karl Hedin

Göran Lundgren ser det bland annat som en fråga om rättssäkerhet.

– När det drivs personliga vendettor i rättsapparaten har något blivit fel. Vi har tjänstemän som har egna agendor att arbeta efter och det är mycket allvarligt.

 

Fråga om yttrandefrihet

Lennart Öhlund ser det som en fråga om yttrandefrihet. Det som nu sker är ett sätt för myndigheterna att försöka tysta en obekväm röst.

– Rättegången mot Karl Hedin drar upp det till ytan, och det är väl det enda man kan säga är bra med den här saken. Att allmänheten får upp ögonen för vad som händer, säger Lennart Öhlund.

 

Leif Andersson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev