Debatten om lodjursjakt i Aktuellt ledde till att Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné, till höger, utsattes för en hot- och hatstorm av sällan skådat slag. Till vänster Naturskyddsföreningens Isak Isaksson och i mitten programledaren Nike Nylander.

Ledarskribent om uteblivna mediareaktioner: ”Lite mordhot får väl jägarna tåla, eller?”

Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné tvingades ta emot mängder av hat och hot efter att han debatterat lodjursjakt i SvT:s Aktuellt. Nu uppmärksammas de uteblivna mediareaktionerna efter hoten i en ledartext i Blekinge Läns Tidning.

– Jag hann knappt ut ur studion innan telefonen började ringa. Efter några samtal stängde jag av ljudet. När jag vaknade i morse hade jag 170 missade samtal, eller ett samtal var femte minut hela natten”, berättade Daniel Ligné till Svensk Jakt dagen efter debatten.

Jägare dödshotad efter debatt om lodjursjakt i Aktuellt

Som en följd av hoten och hatet har Jägareförbundet inlett ett samarbete med ett säkerhetsföretag för att skydda förbundets anställda samt deras familjer.
Men det här är inget som tidigare uppmärksammats utanför jaktpressen, konstaterar ledarskribenten Anders Gustafsson.

Naturskyddsföreningen: ”Vi håller oss till fakta om lodjursjakten” – Svensk Jakt svarar direkt

”Vad blev då den offentliga reaktionen i Mediasverige på att en representant för en av landets största folkrörelser – Svenska Jägareförbundet har cirka 150.000 medlemmar – har trakasserats och dödshotats efter ett TV-framträdande där han försvarade en demokratiskt förankrad jakt? Skrevs det några arga krönikor i Aftonbladet och DN Kultur om att detta avskyvärda beteende utgör ett hot mot demokratin och yttrandefriheten?

Nej inte alls. För reaktionen i offentligheten har uteblivit fullständigt om man bortser från några artiklar i jägarpressen”, skriver Anders Gustafsson.

”Får tåla lite dödshot”

Han fortsätter:

”Av de uteblivna reaktionerna att döma tycks svensk offentlighet tycka att jägare – och deras familjer – får minsann tåla lite dödshot och några muggar med låtsasblod utanför sin ytterdörr.”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev