Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) avgår för att återta sin plats som riksdagsledamot. Foto: Lars-Henrik Andersson

Landsbygdsminister Jennie Nilsson avgår

Dagens Nyheter rapporterar att landsbygdsminister Jennie Nilsson avgår. Detta för att återta sin plats i riksdagen, för att vara med i framtida voteringar i regeringsfrågan.

Socialdemokraten Sara Heikkinen Breitholtz, som är ersättare för landsbygdsminister Jennie Nilsson på Hallandsbänken, är sjukskriven och har inte ersatts.

Det innebär att socialdemokraterna tappar en röst i de kommande omröstningar i riksdagen. Därför avgår Jennie Nilsson som minister för att återinträda i riksdagen.

 

Personligt beslut

– Jag har beslutat att lämna in mitt entledigande som statsråd för att återinträda i riksdagen. Därmed kan jag säkerställa att riskdagen är fulltalig i de voteringar som ska göras framöver, säger Jennie Nilsson till Dagens Nyheter.

– När Liberalerna gick ut och meddelade att man lämnar januarisamarbetet kunde jag konstatera att det skulle bli mycket jämna omröstningar. Jag kunde också konstatera att min ersättare inte är på plats. Då drog jag snabbt slutsatsen att det inte är ett alternativ att min stol ska stå tom i riksdagen och då är det upp till mig att säkerställa att den är fylld, säger Jennie Nilsson till DN.

 

DN: Har du pratat med statsministern om detta?

– Jag har pratat med Stefan Löfven. Vi är väldigt överens om att det är ett speciellt läge. Alla måste göra det som krävs för att dels respektera det valresultat som finns men också göra vad vi kan för att säkerställa att vi får en fortsatt socialdemokratisk regering. Det är ett lätt beslut för mig.

 

DN: Räknar du med att återgå som minister om S får en ny chans i regeringsställning?

– Det är givetvis ett beslut som Stefan Löfven måste fatta i den händelse han kommer att bilda en ny regering.

 

Återtar sin plats

Jennie Nilsson har lämnat in sin avskedsansökan och räknar med att återinträda i riksdagen snarast möjligt.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev