Karl Hedin har begärt att få ta del av polisens avlyssning av hans mobiltelefon, men Västmanlands tingsrätt går på åklagarens linje i frågan. Foto: Jan Henricson

Karl Hedin får inte ta del av sina egna telefonsamtal

Premium

Västmanlands tingsrätt nekar företagaren Karl Hedin, som är misstänkt för jaktbrott, att få lyssna på hela inspelningarna som polisen gjort i samband med att Hedins telefon blivit avlyssnad.

Svensk Jakt har tidigare berättat att miljöåklagare Lars Magnusson inte gick med på att Karl Hedin själv skulle få lyssna på de inspelningar som gjorts av hans telefon, fram till att han greps den 26 oktober 2018.

 

Karl Hedin får inte lyssna på polisens band

Enligt åklagaren var det tillräckligt att Hedin fick ta sig till polisens lokal den 26 juni 2020 där han skulle kunna lyssna på de inspelningar som åklagaren åberopar i sitt åtal.

De aktuella avsnitten finns också att läsa i utskrift i förundersökningsprotokollet menar åklagaren.

 

Åklagarens linje

Skälet till att Karl Hedin själv vill lyssna på hela materialet är att det under utredningens gång framkommit att polisens utskrifter av samtalen inte är korrekta. Något som varit till nackdel för Karl Hedin.

Åklagarens beslut att inte låta Hedin ta del av hela materialet överklagades till Västmanlands tingsrätt som nu beslutat att gå på åklagarens linje.

 

Leif Andersson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev