Tingsrätten i Västmanland släppte under tisdagsmorgonen en 53-årig man efter att kammaråklagare Lars Magnusson inte lyckats stärka misstankarna mot mannen. Fortfarande sitter tre män häktade misstänkta för grovt jaktbrott i Västmanland. Foto: Mostphotos

Jakthärvan: Ännu en misstänkt försatt på fri fot

Ännu en av de män som är misstänkta för illegal jakt på varg och lo i Västmanland släpptes under tisdagen på fri fot. Samtidigt hävdes åtalspunkten vad gäller jakthäleri för den 69-årige företagsledaren som fortsatt sitter häktad.

En 53-årig man som suttit häktad i en vecka släpptes fri efter en kort häktningsförhandling i Västmanlands tingsrätt. Kammaråklagare Lars Magnusson kunde inte stärka misstankarna mot mannen och begärde därför att han skulle släppas fri.

 

69-åringen kvar i häkte

Enligt åklagaren finns det inte längre skäl att hålla mannen häktad och det finns heller inga skäl att tro att han kan påverka utredningen eller begå nya brott.

För den 69-årige man som greps och häktades misstänkt för jakthäleri och grovt jaktbrott har åklagaren ändrat rubriceringen till att enbart gälla grovt jaktbrott. Åtal ska vara väckt till den 13 november.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev