Peter Eriksson, ordförande för Svenska Jägareförbundet, välkomnar regeringens beslut att ge Naturvårdsverket ett främjandeuppdrag, men påpekar samtidigt att det återstår att se hur myndigheten komma tolka uppdraget.

Peter Eriksson, ordförande för Svenska Jägareförbundet, välkomnar regeringens beslut att ge Naturvårdsverket ett främjandeuppdrag, men påpekar samtidigt att det återstår att se hur myndigheten komma tolka uppdraget. Foto: Martin Källberg

Jägareförbundet om Naturvårdsverkets nya regeringsuppdrag

Premium

Naturvårdsverket får nu regeringens uppdrag att främja brukande av vilt som resurs.
Något som i flera års tid efterfrågats av Jägareförbundet.

Jakten som fritidssyssla eller näring, viltskådning, besöksnäring och förädling av kött är viktigt för landsbygden men även för hela Sverige och bör främjas. Det anser regeringen som nu beslutat om en ändring i Naturvårdsverkets instruktion. Detta för att myndigheten ska främja brukandet av vilt som resurs.

Brukande av vilt ska underlättas: ”Hållbar och klimatsmart resurs”

Det här har under lång tid efterfrågats av Jägareförbundet.

– Nu vet vi inte hur Naturvårdsverket kommer tolka det uppdrag de fått. Men det är positivt att myndigheten har fått det här uppdraget, säger Jägareförbundets ordförande Peter Eriksson.

 

Önskar dialog

Han önskar en dialog med Naturvårdsverket där Jägareförbundet får möjlighet att komma med inspel i frågan om hur myndigheten kan främja brukandet av vilt som resurs.

 

Hot mot jägare

Ett annat regeringsbeslut som också välkomnas av Jägareförbundet är att Naturvårdsverket även får i uppdrag att utreda behovet av författningsändringar.

Detta för att bland annat stoppa hot och trakasserier mot personer som utför skyddsjakt på varg.

Så vill regeringen stoppa hot och trakasserier mot jägare

– Det ligger i linje med vad vi tidigare sagt och det är bra att regeringen hörsammar det. Det är viktigt att det här sker snabbt och att man löser problematiken omgående, säger Peter Eriksson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev